مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، گفت: تخممرغ نهتنها یک وعده غذایی خوشمزه و کامل؛ بلکه یک عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها بوده که به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته میشود.
حسین محمدزاده، مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس به مناسبت روز جهانی تخممرغ، اظهار کرد: تخممرغ عنصر لاینفک برای تولید بسیاری از غذاها است که به عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل شناخته میشود.
وی افزود: تخممرغ به صورت آب پز، ارزش غذایی خود را حفظ کرده و مصرف آن در صبح برای همه افراد بهخصوص دانش آموزان بسیار توصیه میشود.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: هر تخم ۷۵ تا ۸۰ کیلوکالری انرژی دارد و یک ماده غذایی پروتئینی رژیمی محسوب میشود.
محمدزاده تصریح کرد: تخممرغ دارای پروتئینی با کیفیت بالا (حاوی ۵/۵ گرم پروتئین یا ۱/۱۱ درصد ارزش روزانه DV% پروتئین موردنیاز روزانه) و نیز حاوی تمام ۹ اسیدآمینه ضروری و ۱۴ ماده مغذی کلیدی بوده که برای حفظ سلامت دندان، استخوان، پوست، بینایی و سیستم اعصاب مرکزی بسیار مفید است.
وی با اشاره به اینکه مصرف تخممرغ در کهنسالی باعث جلوگیری از تحلیل عضلات و عارضه زوال مغزی میشود ابراز کرد: این ماده غذایی ارزشمند صرفنظر از تأثیر قابلتوجه بر روی عملکرد مغز و سیستم عصبی، برای رشد و نمو جنین، کودک و همچنین تقویت حافظه، سلامت قلب و عروق نیز مؤثر است.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: از آنجاکه تخممرغ منبع خوبی از ویتامینهای گروه ب بهویژه B12 است، اهمیت عمدهای در روند تبدیل هموسیستئین به مولکولهای بیخطر دارد.
این مسئول ادامه داد: لوتئین و زاگزانتین زرده تخممرغ با حداکثر تأثیرگذاری در مقایسه با سایر غذاهای حاوی این مواد یا مکملها، از استحاله و دژنراسیون لایه ماکولای شبکیه و نابینائی ناشی از آن در سالخوردگی جلوگیری میکند.
محمدزاده یادآور شد: علیرغم تمامی این شگفتیها، متأسفانه جایگاه تخممرغ در سبد غذایی به دلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول است، کاهشیافته و بیشترین تحقیقات علمی اخیر نه فقط تخممرغ را به گذشته درخشان آن برمیگرداند، بلکه جایگاهش را به عنوان یک غذای کاربردی بالا برده و دلایلی را برای مصرف همیشگی تخممرغ ارائه میکند.
پایان پیام/ف