یزد- ایرنا- استاندار یزد گفت: برگزاری جشنوارهها و نمایشگاههای صنایع دستی و خوراکیهای سنتی به عنوان یک رویداد و ظرفیت مطلوب موجب رونق اقتصادی ، توسعه بازار و ایجاد حال خوب برای مردم است.
به گزارش ایرنا مهران فاطمی جمعه شب در آیین «شب میبد» و نیز اختتامیه سیزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی استان یزد افزود: اقدامات و فعالیتهای اداره میراث فرهنگی و دست اندرکاران برگزاری نمایشگاه و جشنواره صنایع برای ایجاد این ظرفیت فرهنگی و اقتصادی و تولید حال خوب برای مردم ستودنی است و باید تلاش آنها را ارج نهاد.
وی از مسئولان میراث فرهنگی استان یزد درخواست که ماهی یک رویداد فرهنگی مرتبط به صنایع و خوراکیهای سنتی برگزار کنند.
استاندار یزد تصویر زیلوی مزین شده با نام میبد و شهرهای دیگر استان مرتبط به بنر اطلاع رسانی برگزاری شب شهرها در محل سیزدهمین نمایشگاه ملی صنایع دستی را روح نواز و افتخار آفرین برای استان یزد عنوان کرد.
رییس شورای اسلامی شهر میبد هم گفت: میبد امروز با نام شهر جهانی زیلو شناخته میشود ، این شهرستان شهر مردمان سخت کوش ، تلاشگران عرصه علم و صنعت و شهر یادمانهای و یادگار یادگارها و بناهای به یاد ماندنی است.
محمد جواد فیاضی از آیت الله عبد الکریم حائری ، آیت الله اعرافی ، قاضی میرحسین میبد و خواجه رشید الدین میبدی به عنوان مشاهیر شناخته شده میبد نام برد و سفال ،زیلو و کاربافی میبد را زبانزد عام و خاص معرفی کرد.
وی همچنین وجود یک هزار و ۲۰۰ هکتار بافت تاریخی و باغهای هم پیوند در میبد را یاد آور شد و گفت : نارین قلعه و مکانهای دیگر میراثی و باستانی میبد بسیار معروف و زبانزد است.
رییس شورای اسلامی شهر میبد در ادامه تصریح کرد: شب میبد شب قدردانی از تلاشگران علم و صنعت و هنرمندان میبد است ، میبد با تلاش آنها و نیز نام مشاهیر و مکانهای تاریخی و باستانی بلند آوازه و زبانزد است.
وی آمادگی شهرداری و شورای اسلامی شهر میبد برای حمایت از تلاشگران علم و صنعت و هنرمندان و معرفی هر چه بیشتر و روزافزون میبد اعلام کرد.
سیزدهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی، سومین نمایشگاه تخصصی زیلو، حصیر و دست بافته های سنتی و نخستین جشنواره پخت نان سنتی دوشنبه هفته گذشته با حضور استاندار و جمعی مسوولان و با مشارکت ۳۰ استان کشور در محل دائمی نمایشگاههای بین المللی یزد گشایش یافت و برگزاری آن تا ۳۰ اردیبهشت ادامه داشت.
در ۲۵۰ غرفه این نمایشگاه شامل ۱۴۰ غرفه مربوط به استان یزد و مابقی از دیگر نقاط کشور انواع صنایع دستی از جمله خراطی، نگارگری، صنایع چوب، بافته های داری، دست بافته های سنتی، کار بافی، دارایی بافی و تولیدات چرم دست دوز و همچنین گلیم بافی، نازک کاری، ترکه بافی، زیورآلات سنتی، تراش سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی، کپو بافی، گیوه بافی، چاقو سازی، معرق چرم، نساجی سنتی ازانواع رشته های هنرهای سنتی صنایع دستی را به نمایش گذاشته شد.
در بخش جشنواره پخت نان سنتی در قالب ۱۰ غرفه از استان های کهگیلویه و بویراحمد، گلستان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری، کرمانشاه و یزد حضور داشتند.
شناسه خبر: 333329