یک کارشناس حیات وحش در یزد با بیان اینکه مقوله حراست از جان شهروندان و حیات وحش باید در اولویت ساماندهی چالش سگهای ولگرد قرار گیرد، گفت: وضعیت استان یزد در بحث افزایش جمعیت سگهای ولگرد بحرانی و قرمز است.
مهدی زارع خورمیزی، کارشناس حیات وحش اداره کل محیط زیست یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس در خصوص چالش افزایش جمعیت سگهای ولگرد در این استان اظهار کرد: جمعیت زیاد سگهای ولگرد چالشی جدی برای شهروندان و حیات وحش یزد است که باید هر چه سریعتر برای ساماندهی این مهم برنامهریزی جدی انجام شود.
وی بقاء حیات وحش را در گرو حراست از گونههای مختلف جانوری دانست و افزود: متأسفانه سگهای ولگرد نه تنها برای شهروندان، برای گونههای مختلف جانوری حیات وحش استان یزد هم مشکلات فراوانی ایجاد کرده است.
این کارشناس حیات وحش محیط زیست یزد، با بیان اینکه حمله به گونههای ارزشمندی از جمله یوزپلنگ آسیایی، کاراکال، گربه پالاس، گربه وحشی، آهوی ایرانی و گور ایرانی از جمله مهمترین چالشهای ناشی از افزایش جمعیت سگ های ولگرد در این استان است، گفت: جفتگیری با گرگ و ایجاد سگ گرگ یا گرگاس یکی دیگر از چالش های ایجاد شده در این خصوص است.
زارع خاطرنشان کرد: گرگاس گونهای به شدت خطرناک است که از خوی وحشیگری و قدرت درندگی گرگ را دارد و هم مانند سگ ترسی از انسان ندارد.
وی وضعیت استان یزد در بحث هجوم سگهای ولگرد را قرمز و بحرانی دانست و بیان کرد: چالش سگهای بیپناه در استان یزد بحثی فنی است و نباید با آن احساسی برخورد کنیم و مقوله حراست از جان شهروندان و البته حیات وحش باید در اولویت اجرایی قرار گیرد.
کارشناس حیات وحش محیط زیست یزد با بیان اینکه انتشار و انتقال بیماری به حیات وحش، ناامن کردن زیستگاهها، آسیب رساندن به علفخواران و بره ها در فصل زاد و ولد، از دیگر چالشهای ناشی از افزایش جمعیت سگ های ولگرد در استان یزد است، گفت: رقابت با گوشتخواران و تولد حیوانات دورگه از مهمترین تهدیدهای این حوزه است.
تامین واکسن هاری باری سنگینی بر دوش دولت
تامین واکسن هاری باری سنگینی بر دوش دولتتامین واکسن هاری باری سنگینی بر دوش دولتزارع با بیان اینکه تأمین واکسنهای هاری باری مضاعف بر دوش دولت است، سگهای ولگرد میتوانند به ناقل بیماریهای باشند، اظهار کرد: "دیستمپر" سگ سانان از جمله خطرهای جدی است که امروزه بسیاری از خانواده گربه سانان را تهدید میکند.
وی افزود: سگها میتوانند این بیماری را به گربه سانانی مانند ببر، پلنگ و حتی یوز منتقل کنند.
این مسئول با بیان اینکه متولی کنترل جمعیت سگهای ولگرد در حقیقت شهرداری ها و بخشداریها هستند، گفت: این سگها که تهدید جدی برای حیات وحش هستند در حال حاضر انرژی زیادی را از محیط بانان و کارشناسان حیات وحش گرفته و بیشترین تمرکز روی این گونههای بیارزش است.
زارع با بیان اینکه راههای زیادی برای کنترل جمعیت سگهای ولگرد وجود دارد، خاطرنشان کرد: عقیم سازی یا احداث کمپ از جمله راهکارهای بسیار پر هزینه است.
انتهای پیام/ب
شناسه خبر: 417374