مدیر مرکز نوآوری و خلاقیتهای یزد گفت: نخبگان بومی توانستند «گیره هیدرولیکی» که تاکنون تولید آن در انحصار شرکتهای اروپایی بوده را تولید و بومیسازی کنند.
حسین ابوطالبی، مدیر مرکز نوآوری و خلاقیتهای یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس، با اشاره به اهمیت مأموریت این مرکز در راستای توسعه خدمات مدیریت شهری، اظهار کرد: احصاء نیاز سازمانهای مختلف شهرداری و تلاش برای رفع آن از مسیر بکارگیری ظرفیت شرکتهای دانشبنیان یکی از مهمترین مأموریتهای مرکز خلاقیتهای شهرداری یزد است.
وی ساخت «گیره ست هیدرولیکی» را از جمله دستاودرهای دانش بنیان مرکز نوآوری یزد دانست و افزود: تا پیش از این ساخت و فروش این گیره هیدرولیکی در انحصار یکی از شرکتهای اروپایی بوده که ایران هم مثل دیگر کشورهای جهان به منظور تأمین نیاز خود مجبور به تهیه آن بوده است.
مدیر مرکز نوآوری و خلاقیتهای یزد مصرف گیره هیدرولیکی را برای مصارف امدادی سازمان آتش نشانی دانست و گفت: خوشبختانه توانستیم این قطعه را با همکاری نخبگان بومی در داخل استان یزد بسازیم و انحصار شرکت اروپایی را در تولید این قطعه بشکنیم.
ابوطالبی جلوگیری از خروج ارز و همچنین به صرفه بودن قیمت داخلی را از دیگر مزیتهای این تولید دانش بنیان داخلی عنوان و تصریح کرد: نخبگان یزدی توانستند این محصول استراتژیک برای مصرف امدادی را با یک چهارم قیمت به مرحله تولید و عرضه برسانند.
وی با اشاره به اهمیت شناخت ظرفیت نخبگان بومی و شرکتهای دانش بنیان، تأکید کرد: بهرهمندی از دانشبنیانها علاوه بر توسعه پایدار عاملی موثر در افزایش بهرهوری و صرفه جویی در هزینه کرد هاست.
ابوطالبی تحمل کشش ۱۰ تنی و همچنین استفاده از فولادی خاص با آلیاژی منحصربفرد را از جمله ویژگیهای این محصول بومی و دانش بنیان در استان یزد دانست و بیان کرد: این مهم برای مصارف امدادی در سازمان آتش نشانی کاربرد دارد.
این جوان نخبه یزدی در ادامه با بیان اینکه جامعه نخبگانی استان یزد به شیوههای مختلفی نظیر تخصیص وام، واگذاری زمین و غیره از سوی مسئولان حمایت میشوند، خاطرنشان کرد: هنوز آن طور که باید از سوی سازمانها و مراکز دولتی و خصولتی به دانش بنیانها اعتماد نشده و محصولات آنها به طور جدی خریداری نمی شود.
ابوطالبی در پایان تأکید کرد: تقویت بازار داخلی و خرید گسترده محصولات دانشبنیان در حقیقت مسیر رشد و توسعه نخبگان بومی را بیش از پیش هموار میکند.
پایان پیام/الف