یزد- ایرنا- رییس دستگاه قضا گفت: ایجاد اشتغال و بهبود شرایط تولید، ارتقای امنیت را به دنبال دارد و اگر در این بخش هزینه نکنیم، ناچار خواهیم شد در سایر زمینه ها برای تامین امنیت و رفع آسیب های اجتماعی هزینه کنیم.
به گزارش ایرنا ، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای، روز پنجشنبه در دیدار با صنعتگران و فعالان اقتصادی استان یزد با تبیین مسائل اقتصادی جامعه اظهار داشت: امروز رفع مشکلات اقتصادی مسئله اول کشور است بنابر این باید همه کسانی که در امور کشور دست اندرکارند، اعم از زمینه ساز، مبتکر، قانونگذار و مجری جایگاه ویژه ای برای رفع مشکلات اقتصادی در ماموریت های خود تعریف کنند.
وی با بیان اینکه تولید در همه بخش ها از یک اهمیت ویژه ای برخوردار است و پیروزی در جنگ اقتصادی، ساز و کار و همت می خواهد، اضافه کرد: به طور قطع یک کشور ثروتمند بهتر است و اگر کشوری فقیر شد، کل جامعه ضرر می کنند و اگر یک کشور و اقتصاد آن ضعیف و درآمد و تولید کم شد و فقر افزایش یابد، همه افراد جامعه متضرر می شوند.
محسنی اژه ای تصریح کرد: امروز کسی منکر نیست که نظام جمهوری اسلامی، یک نظام مردمی و متکی به مردم است و در همه صحنه های مهم با کمک مردم از مشکلات عبور کرده است و اگر می گوییم مشکل اصلی ما جنگ اقتصادی وتحریم است، پس در این زمینه هم باید از مردم کمک بگیریم و نخبگان، آحاد مردم و فعالان مردمی را به صحنه بیاوریم و این کمک نباید یک طرفه باشد بلکه همه بخش ها در این زمینه باید ماموریت های خود را به درستی انجام دهند.
رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کمک به مردم این است که از توانایی های آنها استفاده کنیم و کار را به آنان بسپاریم، اظهار داشت: دولت و مجلس اعتقاد دارند که باید کارها به مردم واگذار شود و دولت باید فقط نقش حمایتگری، هدایتگری و نظارت داشته باشد، زیرا وقتی کار به دست مردم سپرده می شود، هزینه آن کمتر و بهره وری آن بالاتر می رود و هر کجا کار با حمایت و نظارت به دست مردم سپرده شد، به موفقیت رسیده ایم.
محسنی اژه ای عنوان کرد: قبول دارم که برخی مسائل و امور کاملا جنبه حاکمیتی دارد اما اینها بسیار محدود است و آنچه مربوط به کار روزمره مردم است، بسیاری از آنها باید به خود آنان واگذار شود.
وی تصریح کرد: اعتقاد دارم هر مقدار از موضوعاتی که در جامعه می شود به صورت شورایی و ریش سفیدی و مذاکره حل کنیم، به طور قطع آثار مثبت آن بیشتر است و هزینه و زمان کمتری می برد و اکثرا خیر و برکتی که در صلح و سازش است، در حکم دستگاه قضایی نیست.
محسنی اژه ای بیان کرد: خیر و برکتی که در گذشت وجود دارد، آثار اجتماعی و روانی بسیار خوبی به دنبال دارد بنابراین در هر صنف و گروه از بازار و کشاورزی و صنعت و کارگر و دانشجو و همه اقشار، از نفوذ خود برای ریش سفیدی و پادرمیانی بر ای حل مشکلات استفاده کنند.
وی تاکید کرد: این موضوع مهم باید در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی نیز مدنظر قرار گیرد و دستگاه قضایی و اجرایی استان یزد در این زمینه هدایتگری کنند، اگر بخواهیم از برخی موارد استفاده حداکثری داشته باشیم، باید گاهی از بخشی از حقوق خود بگذریم تا همه در کنار ما منتفع شویم.
محسنی اژه ای در مورد قراردادهای کار نیز گفت: همه باید به قانون احترام بگذارند و قراردادهای دولتی باید محکمترین قراردادها باشد و در همه امور تمامی طرفها باید طبق قانون و قرارداد عمل کنند.
رئیس قوه قضائیه خطاب به صنعتگران استان یزد اظهار داشت: هر آنچه مربوط به دستگاه قضایی است و هر کجا که صنعتگران معتقدند که قانون اجرا نمی شود، به قوه قضاییه و سازمان بازرسی اعلام کنند تا پیگیری لازم انجام شود.
وی در خصوص انتقاد برخی فعالان اقتصادی در مورد نبود قوانین مرتبط با فناوری های جدید، اظهار داشت: ممکن است کارشناسان متخصص در زمینه مشاغل دارای هویت جدید به اندازه کافی در دستگاه قضایی نباشد که در این زمینه پیگیری های لازم انجام می شود، زیرا در بسیاری از موارد قانون به ما اجازه داده به جای کارشناس از خبره فن نیز استفاده کنیم.
محسنی اژه ای با اشاره به برخی گلایه مندی ها از قوه قضاییه ، افزود: هر کجا در رسیدگی سریع، رعایت انصاف و نگاه جامع، نقدی به دستگاه قضایی است، سایر گروه ها نیز باید ورود کنند و مثلا اصناف می توانند قاچاقچی اصلی اجناس، فرد متقلب یا محتکر را معرفی کنند؛ همه به میدان بیایند و دست به دست هم بدهیم تا بتوانیم مشکلات موجود را حل کنیم زیرا نمی توان فقط از قوه قضاییه انتظار رفع همه آسیب ها و مشکلات را داشت.
وی در مورد دادگاه های تخصصی نیز بیان کرد: در برخی موارد دادگاه های تخصصی در یزد و سایر استانها ایجاد شده اما هنوز همه دادگاه ها تخصصی نشده است با کمک همه بخش ها این مهم قابل تحقق است تا از این طریق به مشکلات مردم بهتر رسیدگی و خدمت رسانی شود.
در جریان این دیدار ، نماینده قضات استان یزد ، نماینده کارکنان قضایی استان، نماینده سازمانهای تابعه قضایی یزد و نماینده اعضای شوراهای حل اختلاف این استان برخی مسائل این حوزه ها را تشریح کردند.
دیدار با اقشار مختلف مردمی، دیدار با قضات و کارکنان دادگستری استان یزد، دیدار با صنعتگران، تولیدکنندگان و کارآفرینان استان، حضور در شورای اداری و بررسی مشکلات قضایی استان و تصویب مصوبات برای رفع مشکلات دستگاه قضایی از مهمترین برنامههای سفر رئیس قوه قضاییه به استان یزد است.
سایر مسئولان عالی قضایی که در سفر به یزد، رئیس عدلیه را همراهی میکنند، هر کدام به نقاط مختلف این استان خواهند رفت تا ضمن دیدار مستقیم و بدون واسطه با مردم، از نزدیک با مشکلات آنها آشنا شوند و برای برطرف کردن مسائل قضایی و سایر مشکلات آنها در حد مقدورات، اقدامات مقتضی را ترتیب دهند.
در جریان سفر حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای به استان یزد، ۲۰ مسئول ارشد قضایی، رئیس عدلیه را همراهی میکنند؛ که هر کدام در راستای بررسی و رفع مسائل و مشکلات قضایی و حقوقی مردم استان یزد، برنامههای مختلف و متنوعی دارند؛ از جمله سفر به ۱۰ شهرستان استان شامل «میبد»، «اردکان»، «بهاباد»، «مهریز»، «مروست»، «خاتم»، «بافق»، «تفت»، «ابرکوه» و «اشکذر»؛ دیدار با مردم و مراجعهکنندگان به دادگستری و رفع مسائل آنها در چارچوب ضوابط قانونی؛ بازدید از بخشهای مختلف دادگستری و سازمانهای تابعه؛ بازدید از دادسرا؛ بازدید از انبار اموال تملیکی استان؛ بازدید از زندان و کانون اصلاح و تربیت؛ افتتاح کارگاه بنیاد تعاون یزد و سایر برنامههای تنظیم شده در راستای گرهگشایی از مشکلات مردم.
شناسه خبر: 697035