یزد پورتال
17 آبان 1402 - 10:11

«مردمی‌سازی» لازمه تحقق اهداف طرح سامان خانواده در کشور است

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد با بیان این‌که طی ۱۰ سال گذشته آن طور که باید برای ازدواج و طلاق در کشور برنامه‌ریزی نشده است، گفت: تحقق اهداف جدی طرح سامان خانواده در گرو مردمی‌سازی است.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، جمال قهرمانی صبح امروز در نشست خبری سامان خانواده با هدف تشریح برنامه‌های یزد نوین، اظهار کرد: یزد نوین شامل ۱۵ برنامه اقتصادی، عمرانی و فرهنگی اجتماعی است.

وی طرح سامان خانواده از جمله طرح‌های اصلی سند یزد نوین است، افزود: متأسفانه طی ۱۰ سال گذشته آن طور که باید برای مدیریت ازدواج و طلاق در کشور برنامه‌ریزی جدی انجام نشده و این مهم اهمیت اجرای برنامه سامان خانواده در شرایط کنونی را چند برابر کرده است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد با بیان این‌که طی ۱۰ سال گذشته میزان طلاق در کشور ۳۵ درصد رشد داشته و در استان یزد این مهم ۵۸ درصد افزایش یافته است، گفت: بر اساس آخرین ارزیابی انجام شده به ازای هر سه ازدواج یک مورد طلاق ثبت شده است.

قهرمانی تصریح کرد: با توجه به اهمیت اقدامات انجام شده در حال حاضر نزدیک به ۷۰ درصد دستگاه‌های اجرایی استان یزد نسبت به طرح سامان خانواده توجیه شده و برای مأموریت‌های تعیین شده برنامه‌ریزی کردند.

وی با بیان این‌که افزایش جمعیت، کاهش طلاق، افزایش ازدواج و تقویت تحکیم خانواده از جمله اهداف و رویکردهای اصلی طرح سامان خانواده است، گفت: شبکه سازی فعالین حوزه خانواده از دیگر رویکردهای جدی طرح سامان خانواده است.

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد، تأکید کرد: طرح سامان خانواده باید با مشارکت همه عناصر مردم نهاد، در بین اقشار مختلف جامعه نیز ترویج و نهادینه شود.

قهرمانی بیان کرد: تحقق اهداف عالی طرح سامان خانواده و رسیدن به نتایج موثر در گرو مردمی شدن این مهم در استان و کشور است.

دکتر محمدحسین رحیمی نسب، مدیر اجرایی طرح سامان خانواده در استان یزد با بیان این‌که بعد از بررسی‌های انجام شده ۲۶ آسیب جدی در حوزه خانواده شناسایی شده که باید برای آن برنامه‌ریزی جدی انجام شود، گفت: به نظر می‌رسد می‌توان با افزایش بهره وری وضعیت نابسامان موجود را ساماندهی کرد.

وی افزود:«همسان نبودن ادبیات فعالین حوزه ازدواج و خانواده»، «روان نبود عملیات‌های حوزه خانواده»، «نبود شبکه معاندار بین مجموعه‌های دولتی و مردمی»، «عدم انجام اقدامات تخصصی»، «نبود مدیریت واحد برای نظارت و ارزیابی قوی» را پنج آسیب جدی در حوزه خانواده دانست و افزود: ساماندهی و رفع آسیب‌های شناسایی شده مهمترین مأموریت طرح سامان است.

مدیر اجرایی طرح سامان خانواده در استان یزد گفت: اگر به موقع و مستمر به پنج مؤلفه شناسایی  شده در جریان عملیات خانواده موثر است و می‌تواند شاخص‌های منفی را کم و شاخص‌های مثبت را افزایش دهد.

رحیمی‌نسب در این طرح عملیاتی دو معاونت قبل و بعد از ازدواج تعیین شده است، تصریح کرد: اعتقاد طرح سامان این است که لازم دانسته فعالیت‌های حوزه خانواده به شش دسته تخصصی «ترویج، «تسهیل»، «تشکیل»، «تحکیم»، «تکلیف» و «تعالی» نیاز دارد.

وی برگزاری دوره‌های آموزشی برای سازمان‌های مردم نهاد و فعالین حوزه خانواده را از دیگر اقدامات انجام شده و در دستور کار دانست و بیان کرد: ما اعتقاد داریم که برنامه‌ریزی برای حوزه خانواده باید با شیوه مدیریت جدید تخصصی شود.

پایان پیام/الف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1565449

مهمترین اخبار یزد: