یزد – ایرنا - مدیرکل دامپزشکی یزد گفت: شیر قبل از مصرف باید ۳۰ دقیقه جوشانده شود و یا پنج دقیقه در درمای ۶۰ درجه سانتیگراد حرارت ببیند و مردم از سالم و پاستوریزه بودن آن مطمئن شوند.
دکتر علی فاتحی نیا روز پنجشنبه به مناسبت ۱۱ خرداد روز جهانی شیر به خبرنگار ایرنا گفت: شیر به عنوان یک ماده غذایی سرشار از پروتئین از سوی اقشار مختلف مردم برای سلامت بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
افزود: سعی کنیم از شیر، ماست و پنیر پاستوریزه استفاده نماییم و از مصرف فراورده های لبنی غیر پاستوریزه به جد پرهیز کنیم.
وی ادامه داد: حرارت ، مهمترین عامل نابودی انواع آلودگی است و می تواند مشکل را رفع و با توجه به نوع بسته بندی آن ،خیال مردم بابت مصرف آن راحت کند و مطمئن باشیم شیر از آلوده بودن حفظ شده است.
این کارشناس دامی با بیان اینکه مصرف شیر، بدن را مقابل بیماری ها تقویت می کند خاطرنشان کرد: شیر منبع غذایی خوبی است که باید در وعده صبحانه میل شود.
سالانه ۳۲۲ هزار تن شیر خام در استان یزد تولید می شود
سالانه ۳۲۲ هزار تن شیر خام در استان یزد تولید می شودمعاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی یزد نیزبه خبرنگار ایرنا گفت: سالانه ۳۲۲ هزار تن شیر خام در استان یزد تولید و از این میزان ۱۲۴ هزار تن آن به انواع محصولات لبنی تبدیل می شود.
مهدی غیب الهی افزود: سه درصد از تولید شیرخام کشور در یزد تولید می شود، که نتیجه پرورش بیش از ۱۴۵ هزار راس گاو در ۲۳۰ واحد پرورش گاو شیری و ۸۰۲ هزار رأس گوسفند و بز است.
معاون بهبود تولیدات دامی استان یزد گفت: این میزان تولید علاوه بر پاسخگویی به نیاز استان یزد به استانهای همجوار ارسال می شود.
فعالیت ۲۳ واحد صنایع لبنی در استان یزد
فعالیت ۲۳ واحد صنایع لبنی در استان یزدمدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی استان نیز از فعالیت ۲۳ واحد صنایع لبنی در استان خبر داد و گفت: ظرفیت اسمی جذب شیر این واحدها حدود ۲۶۳ هزار تن در سال است.
علیرضا طاقهباف با بیان این که محصولات لبنی با بهترین کیفیت در استان تولید و عرضه میشود، افزود: هم اکنون ۱۲۴ هزار تن انواع محصولات لبنی از جمله شیر پاستوریزه، ماست،پنیر، خامه ، شیر خشک و انواع دوغ عرضه میشود.
استان یزد چهار میلیون و ۵۳۳ هزار و ۱۶۲ واحد دامی دارد که ۱۴۳ هزار ۵۶۱ رأس آن گاو شیری و گوساله است و یک هزار و ۱۰۰ واحد مرغداری صنعتی دارد که حدود ۸۰۰ واحد آن فعال است .
شناسه خبر: 355493