یزد- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط زیست یزد گفت: اجرای طرح چرخه مدیریت پسماند و اقداماتی برای کاهش زباله ، بازیافت و استفاده مجدد از آن دارای صرفه اقتصادی و روشی مناسب برای از بین آلایندگی دفن زباله است.
به گزارش ایرنا نیره پورملائی روز پنجشنبه در بازدید از طرح مدیریت پسماند میبد گفت: وجود ریزگردها ، خشک شدن تالاب ها ، آلودگی هوا و مدیریت پسماند از مهمترین معضلات محیط زیستی در کشور هستند و اینکه امروز در روز جهانی زمین پاک در شهر میبد شاهد اجرای طرح مدیریت پسماند هستیم ، ستودنی است.
وی افزود: از زمان شروع طرح با دست اندرکاران طرح از سوی محیط زیست برای گرفتن مجوزهای لازم همکاری شد و انشاءالله با کامل شدن طرح نتیجه آن در کل استان مورد استفاده قرار گیرد.
نماینده مردم تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی نیز با قدردانی از اقدامات انجام شده برای اجرای طرح چرخه مدیریت پسماند از دست اندرکاران طرح یاد شده درخواست کرد که برای رصد و به روز کردن تجهیزات و انجام کار کاملا علمی و ایمن نهایت تلاش خود را انجام دهند.
سید جلیل میرمحمدی از فرماندار میبد نیز درخواست کرد از دست اندرکاران طرح مدیریت زباله حمایت لازم در ارتباط با سرمایه گذاری و ارایه تسهیلات به آنها انجام شود.
وی همچنین بر جمع آوری زبالهها در سطح شهر از نقطه شروع درب منازل و اینکه زباله برای تفکیک در دسترس مردم در سطح شهر نباشد ، تاکید کرد و آلودگی به خصوص زبالههای بیمارستانی را متذکر شد.
نماینده مردم تفت و میبد از مدیر کل محیط زیست استان یزد نیز درخواست کرد که جدی ، قاطع ، مستمر و علمی بر روند انجام این طرح نظارت داشته باشند.
فرماندار میبد هم با قدردانی از فعالیت انجام شده ، پسماند را یکی از منابع مهم درآمد شهرداری عنوان کرد که میتواند با مدیریت صحیح جمع آوری زباله از درب منزل و انتقال مستقیم به مکان گود زباله و بازیافت درآمد خوبی را برای شهرداری و دست اندرکاران طرح ایجاد کند و همچنین به عنوان یک پروژه دانش بنیان مطرح شود و دغدغه های محیط زیست برای رفع آلودگی پسماند را نیز کاهش دهد.
شهردار میبد هم با بیان اینکه پسماند از معضلات بزرگ شهرداریها است و دفن زباله نیز آلودگیهای خطرناکی برای محیط زیست دارد گفت: برای اولین بار چنین دستگاهی متشکل از سه قسمت ورودی زباله ، رآکتور و پالایشگاه کوچک تفکیک زباله در میبد توسط نیروهای بومی نصب شد.
مجید بهارستانی تصریح کرد: بازیافت صد در صدی زباله با این دستگاه انجام میشود و با توجه به اینکه هم اکنون ۱۵ هزار تن زباله حاصل یک سال زباله جمع آوری شده شهری در مکان گود پسماند وجود دارد برای گسترش خط تولید بازیافت به پنج تا ۶ رآکتور نیاز است.
مدیر شرکت بهدیس بازیافت میبد و مجری و سرمایه گذار طرح مدیریت پسماند نیز با ارایه توضیحاتی در باره کارکرد دستگاههای نصب شده گفت: این طرح به صورت آزمایشی و با نصب دستگاهها در زمینی که منابع طبیعی در اختیار ما گذاشت ، شروع به کار کردهاست و چون هنوز زمین و برق برای ساخت و ساز سوله و شروع طرح نداشتیم عملا هیچ کاری انجام نشدهاست.
محمود کرامتی ادامه داد: هنوز تسهیلات مورد نیاز به ما ارایه نشده و سرمایهگذاری صد درصد خصوصی انجام شدهاست و با این وجود اقدامات لازم برای نصب دستگاهها و طی مراحل اداری کار انجام شده که با حمایت مسئولان در تامین برق و گازوئیل این طرح به صورت رسمی افتتاح میشود.
اجرای آزمایشی طرح بازیافت زباله در دی ماه ۱۴۰۰ شروع شد و امروز در روز جهانی زمین پاک مورد بازدید مسئولان شهرستان و استان یزد قرار گرفت.
مرکز این شهرستان ۱۰۷ هزار نفری در ۵۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد.
شناسه خبر: 270293