یزد – ایرنا - معاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی گفت: با فعالیت هایی که در حوزه کشاورزی و دامداری استان کویری یزد انجام می شود این خطه می تواند در این حوزه برای دیگر استانهای کشور الگو و نمونه باشد .
محمد قربانی روز جمعه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در ابرکوه یزد افزود: استان یزد و شهرستان ابرکوه ظرفیت خیلی خوبی برای تولید محصولات کشاورزی ، گلخانه ای ، دام و طیور ، تولید نشاء و صنایع لبنی به شیوه نوین دارد .
وی اظهار داشت: این ظرفیت ها نشان از تلاش مردم این دیار است؛ این استان در تولید طیور و شیر خودکفا است و در زمینه دام هم در مسیر خودکفایی حرکت می کند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: مردمان سخت کوش ، کشاورزان و کارآفرینان استان یزد ایده های خوبی دربخش تولید محصولات کشاورزی و دامی دارند و حرکت های خوبی در نوآورانه و دانش بنیان انجام می دهند.
قربانی همچنین خاطر نشان کرد: در بازدید هایی که در مناطق مختلف استان یزد انجام شد با روحیه ای که از کشاورزان و دامداران استان یزد دیدم ، تلاش ، کوشش و پشتکار مردم این دیار ستودنی است .
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نیاز کشور به تولید محصولات مورد نیاز تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی در فرایند نیاز کشور برای خود کفایی تلاش می کند و دراین مسیر درحرکت است .
وی ادامه داد: در بخش صادرات بعداز خودکفایی ، فراوری و ارزش افزوده مورد توجه است بطور مثال اگر گندم را از روسیه وارد و فراوری و صادر کنیم در این حوزه اشتغال و ایجاد ارزش افزوده خوبی به همراه دارد .
قربانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در زمینه اهمیت و بهره وری آب دربخش کشاورزی تصریح کرد: درخصوص مدیریت و بهره وری آب ، سیاست راهبردی که وزارت جهاد کشاورزی دارد اجرای آبیاری نوین است .
معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: یزد ، استانی نیمه خشک است و نیاکان ما هم به سمت آب قنات ها برای تامین بخش کشاورزی می رفتند و برای آب خیلی ارزش قایل بودند.
قربانی ادامه داد: هم اکنون وزارت جهاد کشاورزی سیاست راهبردی را در دستور کار برای حفظ قنوات و احیاء و مرمت آنها دارد.
وی گفت: تولید محصولان کشاورزی را با سازگاری منطقه تولید و در استانی که شرایط آن کم آبی است توسعه و کاشت محصولات کم آبخواه را در دستور کار دارد.
قربانی اضافه کرد: سیاست بعدی استفاده از شیوه آبیاری نوین (زیر سطحی) است که پرت و تلف شدن آب را به صفر می رساند.
معاون وزارت جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: هم اکنون این وزارتخانه برای آبیاری نوین ( زیر سطحی ) ۸۵ درصد یارانه برای اجرا کنندگان این طرح اختصاص داده است و کمک بلاعوض پرداخت می کند.
شناسه خبر: 332149