معاون فضای سبز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد با اشاره به اهمیت کاشت 50 هزار اصله درخت و درختچه در سطح یزد، گفت: تأمین منابع آبی پایدار از جمله جدی ترین چالش های مدیریت شهری در حوزه فضای سبز است.
محمدسعید کاشفی، معاون فضای سبز سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری یزد، در گفتوگو با خبرنگار فارس با اشاره به اینکه در سطح شهر یزد تعداد ۲۰۲ پارک درون محله ای و بزرگ در مناطق پنج گانه شهرداری وجود دارد، اظهار کرد: تمامی پارکها توسط پیمانکار بخش خصوصی و یا بصورت امانی توسط سازمان سیما، منظر و فضای سبز نگهداری میشود.
وی با بیان اینکه به نسبت جمعیت شهر یزد در بخش سرانه پارک با و کمبود مواجه هستیم، افزود: سعی شده با احداث بوستانهای جدید و همچنین اجرای طرح تبدیل فضاهای سبز نیمه عمومی مثل فضای سبز ادارات به فضای عمومی، این کمبود به نحوی جبران شود.
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر تصریح کرد: خوشبختانه در اولین قدم با امضای تفاهمنامه بین شهرداری یزد و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فضای سبز محوطه کتابخانه عمومی امام علی علیه السلام تجهیز و به عنوان پارک در اختیار شهروندان قرار گرفت.
کاشفی خاطرنشان کرد: در سال گذشته در بخش توسعه فضای سبز تعداد ۵۰ هزار اصله نهال درخت و درختچه در سطح شهر یزد به صورت واکاری فضای سبز جدیدالاحداث کاشته شده است.
وی گفت: همچنین در همین راستا و در هفته درختکاری تعداد ۱۵ هزار اصله درخت مثمر نارنج و زیتون پاکتی جهت کاشت در فضای سبز شهری به صورت رایگان به شهروندان اهدا شد.
کاشفی مهمترین چالشهای پیش روی سازمان سیما منظر و فضای سبز شهری شهرداری یزد در بخش توسعه فضای سبز نبوده منابع آبی پایدار دانست و افزود: سازمان به منظور حل این مشکل علاوه بر مدیریت و صرفه جویی در منابع آبی با استفاده از روشهای آبیاری نوین (قطرهای بارانی و زیر سطحی و ...) از منابع آبی جایگزین از جمله پساب و آب خاکستری را در دستور کار خود قرار داده است.
وی در خصوص نگهداری فضای سبز شهر یزد خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی گرم و خشک حاکم بر شهر اقدامات متعددی در قالب عملیات به زراعی، به صورت شبانه روزی و به خصوص در فصل تابستان توسط سازمان در دست اقدام میباشد.
معاون فضای سبز سازمان سیما و منظر، آبیاری مرتب فضای سبز را یکی از اقدامات مهم دانست و گفت: سعی شده به منظور افزایش راندمان و کیفیت آبیاری ها در شب انجام گیرد.
کاشفی با اشاره به بازدید مرتب از فضای سبز شهر توسط مشاور گیاه پزشکی و اقدامات لازم در خصوص سمپاشی محلول پاشی و شستشوی درختان اشاره نمود و افزود: طی سالهای گذشته و به منظور جلوگیری از اثرات مخرب زیست محیطی سعی شده تا حد امکان از سمپاشی فضای سبز به صورت محدود صورت گیرد و بیشتر از روش شستشوی درختان با آب و صابون گیاهی برای کنترل آفات استفاده شود.
وی در پایان از شهروندان خواست تا از هرگونه مداخله غیرمسولانه در بخش نگهداری فضای سبز مانند دستکاری در سیستم آبیاری قطرهای، هرس درختان خودداری کنند وهمچنین در خصوص نحوه آبیاری یا عدم آبیاری فضای سبز، تخریب باغهای سطح شهر و فضای سبز شهری مراتب را به سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری یزد اعلام کنند.
پایان پیام/ب