یزد- مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد گفت: توسعه کتابخانه ها اولویت نیست بلکه شاداب سازی، بهسازی همچنین به روزرسانی منابع و جمع آوری منابع فرسوده را به عنوان اولویت اصلی پیگیری می کنیم.
به گزارش خبرنگار مهر، محسن رفیعی، صبح شنبه در نشست خبری سیامین دوره هفته کتاب با اشاره به شاخصهای کتابخوانی استان یزد اظهار داشت: استان یزد ۱۱۲ باب کتابخانه دارد به نحوی که به ازای هر ۱۱ نفر یک کتابخانه در استان وجود دارد.
خبرنگار مهروی عنوان کرد: در شاخص کتابخوانی نیز به ازای هر نفر دو جلد کتاب وجود دارد به نحوی که اکنون در کتابخانه های استان ۲ میلیون و ۴۴۴ هزار و ۴۹۸ جلد کتاب ثبت شده است.
رفیعی ادامه داد: سرانه فضای کتابخانه ای استان یزد نیز به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵.۸ مترمربع است به نحوی که کل فضای کتابخانه های استان یزد ۷۱ هزار و ۶۵۰ مترمربع است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد، تعداد اعضای کتابخانه های عمومی استان یزد ۸۹ هزار و ۴۳۷ نفر است و ۷.۲ درصد مردم استان یزد عضو کتابخانه ها هستند.
رفیعی عنوان کرد: در بیشتر شاخص ها استان یزد رتبه نخست را دارد اما در شاخص عضویت به دلیل تاثیرات کرونا، افت داشته ایم.
کروناعضویت رایگان در کتابخانه های عمومی استان یزد
عضویت رایگان در کتابخانه های عمومی استان یزدعضویت رایگان در کتابخانه های عمومی استان یزدوی در بخش دیگری از سخنان خود از عضویت رایگان در روز ۲۴ آبان در کتابخانه های استان یزد خبر داد و اظهار داشت: بخشودگی جرائم دیرکرد عضویت نیز از ۲۱ تا ۲۷ آبان در نظر گرفته خواهد شد.
رفیعی همچنین با اشاره به اولویت های کتابخانه های عمومی استان یزد ادامه داد: نگاه ماه دیگر به کتابخانه ها توسعه ای نیست البته برای مناطقی که فاقد کتابخانه هستند، برنامه هایی داریم اما تلاش ما اکنون بهسازی و شاداب سازی فضای کتابخانه ای است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد با بیان اینکه ۲۰ تا ۳۰ درصد کتابخانه های یزد فرسوده هستند و نیاز به بازسازی دارند، عنوان کرد: مناطقی مانند صدرآباد نیز نیاز به کتابخانه دارند و در آزادشهر و عیش آباد که یک پنجم جمعیت مرکز استان در آن مستقر هستند، نیز یا باید کتابخانه جدید احداث شود یا کتابخانه فعلی توسعه یابد.
رفیعی ادامه داد: در بخش مرکزی نیز نیازمند راه اندازی یک کتابخانه سیار هستیم و نیاز روستاهای شهرستان تفت نیز به دلیل پراکندگی، با کتابخانه سیار تامین می شود که امیدواریم فرمانداری تفت در این زمینه همکاری لازم را به عمل آورد.
بهسازی و شاداب سازی فضای کتابخانه ها را دنبال میکنیم
بهسازی و شاداب سازی فضای کتابخانه ها را دنبال میکنیمبهسازی و شاداب سازی فضای کتابخانه ها را دنبال میکنیموی با تاکید بر اینکه کتابخانه ها باید به پاتوق فرهنگی تبدیل شوند، عنوان کرد: تلاش اصلی ما اکنون بهسازی و شاداب سازی فضای کتابخانه ای در استان است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان یزد در پاسخ به سئوال مهر در مورد به روزرسانی منابع کتابخانه ها اظهار داشت: چند سال پیش طرحی به عنوان «کتاب من» در یز اجرا می شد اما منابع مالی آن برای ادامه کار تامین نشد.
رفیعی ادامه داد: در عین حال سیاست ما بعد از بازسازی فیزیکی و شاداب سازی فضای کتابخانه ها، به روزرسانی منابع است که تلاش داریم این اقدام را با سهم نیم درصدی کتابخانه ها از شهرداری و کمک های خیران به انجام برسانیم.
منابع فرسوده از کتابخانه های یزد جمع آوری می شود
منابع فرسوده از کتابخانه های یزد جمع آوری می شودمنابع فرسوده از کتابخانه های یزد جمع آوری می شودوی همچنین بیان کرد: برخی منابع فرسوده نیز در کتابخانه های استان وجود دارد که باید جمع آوری شود و این مهم نیز به عنوان یک اولویت پیگیری می شود.
رفیعی در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در مورد کتابخانه های در دست احداث عنوان کرد: کتابخانه شهید بابایی زارچ که متولی آن مسکن و شهرسازی است، اکنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم امسال به بهره برداری برسد.
خبرنگار مهروی یادآور شد: یک کتابخانه روستایی نیز در اله آباد در دست احداث است که تلاش ما، پیگیری برای بهره برداری از این کتابخانه در سال جاری است.
رفیعی در مورد سرانه مطالعه در استان یزد نیز اظهار داشت: بر اساس آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران، سرانه مطالعه در استان یزد روزانه ۳۰ دقیقه است و یزد با این عدد در کشور رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
شناسه خبر: 846649