معاون امور عمرانی استاندار یزد با اشار به ضرورت مشارکت مردم در اجرا و حمایت از طرح های توسعه ای دولت، گفت: از امروز دوم مردادماه عملیات اجرایی ساخت 31 هزار واحد مسکونی در استان یزد آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، محمدجواد ابوالحسینی در نشست خبری که به منظور اعلام برنامهها و اقدامات انجام شده حوزه عمرانی و زیرساختی استان انجام شده است، با بیان اینکه تأمین آب یکی از مهمترین دغدغههای در دستور کار استان است، اظهار کرد: این دغدغه با توجه به افزایش مصرف، جمعیت و نیاز به شرب و کشاورزی و صنعت بیشتر شده است.
وی افزود: افزایش ظرفیت خط انتقال آب را درنظر داریم چرا که ظرفیت تخصیص یافته برای استان یزد در خط اول انتقال آب ۹۰ میلیون مترمکعب است که عملا بالاتر از ۶۵ میلیون مترمکعب داده نشده و درصدد هستیم تا سه میلیون مترمکعب به سهمیه آب استان یزد افزوده شود.
معاون امور عمرانی استاندار با اشاره به افتتاح طرح خط پدافندی انتقال آب با حضور یکی از مسئولان کشوری در آیندهای نزدیک تصریح کرد: انتقال آب از دریا بهترین و البته گرانترین طرح برای حل مشکل آب استان به شمار میآید. در نظر داریم درآمد یکی از معادن استان را به انتقال آب اختصاص دهیم که این طرح هم اکنون به دولت ارسال شده و مسئولان پذیرفته اند که تنها راه نیز همین است.
وی ساخت مسکن را شعار اصلی دولت عنوان کرد و افزود: معمولا بحث مسکن استیجاری در یزد باب نبود، ولی در ۱۰ سال اخیر به شدت افزایش یافته است. در این راستا قرار است فردا اتفاق خوبی در استان رخ دهد و عملیات اجرایی ساخت بیش از ۳۱ هزار واحد مسکونی به صورت همزمان آغاز شود.
ابوالحسینی با اشاره به اینکه یزد اولین استانی که ساخت مسکن کارگری را آغاز کرده است، تصریح کرد: برنامه دولت برای استان یزد ساخت ۵۴ هزار مسکن در چهار سال است که استاندار بر ساخت ۶۰ هزار واحد تاکید دارد. هم اکنون ۱۰۸ هزار متقاضی وجود دارد که البته همه آنها واجد شرایط نیستند، ولی مساله مهم اینست که این تعداد افراد منزل ندارند.
وی بهترین روش ساخت و ساز این طرح را صنعتی خواند و ادامه داد: سرعت بالا و کیفیت خوب از مزایای این روش است، اما قیمت آن همانند یا گرانتر از روش ساخت و ساز سنتی است، به همین دلیل جلسات و مذاکرات بسیار زیادی با بخشهای مختلف انجام شده تا بتوانیم خانههای با کیفیت بالا و قیمت مناسب تحویل دهیم.
معاون امور عمرانی استاندار از طرح ملی مسکن به عنوان بزرگترین طرح عمرانی استان پس از پیروزی انقلاب اسلامی یاد کرد و اظهار داشت: شهروندان باید قیمت تمام شده طرح را پرداخت کنند و بر این اساس نمیتوان مبلغ دقیقی را اعلام کرد.
وی افزود: قیمتها افزایش یافته و با توان مردم مطابقت ندارد، دولت نیز برای حل این مشکل برنامههایی نظیر افزایش تسهیلات و کاهش نرخ آن و کمکهای یارانهای برای تامین زیرساختها را دنبال میکند. گرچه زمین رایگان است، اما زیرساختها به هزینه فراوانی نیاز دارد.
ابوالحسینی ادامه داد: برای اینکه به تورم نخوریم مواد اولیه در ابتدای طرح خریداری میشود که البته این مساله سبب افزایش قیمت آورده مردم میشود. برای حل این مشکل نیز به بانکها گفته شده که ۲۵ درصد از مبلغ وام را در ابتدا پرداخت کنند تا برای مردم مشکل ایجاد نشود.
وی همچنین از اجرای ۵۷۵ طرح در روستاهای استان با اعتبار ۲۱۷ میلیارد تومان خبر داد و گفت: نسبت هزینههای جاری به عمرانی در روستاها خوب است و ۸۹ درصد منابع روستا صرف فعالیتهای عمرانی میشود.
معاون امور عمرانی استاندار استاندار با اشاره به نیاز هزار میلیارد تومانی برای تامین آب ۲۶۶ روستا خاطرنشان ساخت: یکی دیگر هم تامین منابع آبی برای روستاها است چرا که آب زیرزمینی به شدت کاهش یافته و با تصفیه آبها کم کیفیت درصدد حل این مشکل هستیم.
انتهای پیام/الف
شناسه خبر: 457405