نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: با وجود آنکه تا اسفند ماه سال گذشته شاخصهای اقتصادی کشور در دولت سیزدهم مثبت بوده است ولی این دولت راهی جز جراحی اقتصادی ندارد و با اراده ای قوی باید این کار در کشور انجام شود.
به گزارش خبرگزاری فارس در تفت، دکتر سیدجلیل میرمحمدی پیش از ظهر امروز در مراسم بزرگداشت آزادسازی خرمشهر که در این شهرستان برگزار شد، اظهار کرد تا پایان سال گذشته سیر تورم نزولی بود، نه به این معنا که گران شدن وجود نداشت بلکه شدت تورم و گرانی کاهش یافته بود.
وی افزود: دولت سیزدهم در مدت فعالیت خود ۵۴ هزار میلیارد تومان از بدهی های دولت را پرداخت کرد و پایه پولی به عنوان یکی از اساسی ترین شاخصه های تورمی از ۴۲.۶ درصد به ۳۶ درصد کاهش یافته است. نماینده تفت و میبد در مجلس شورای اسلامی گفت: مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی کشور، افزایش ۴۰ درصدی صادرات غیرنفتی، افزایش صادرات نفت خام، افزایش درآمدهای وصولی، کنترل هزینه های جاری دولت، شفاف سازی بانک ها با انتشار لیست ابربدهکاران، کاهش مالیات تولیدکنندگان از ۲۵ درصد به ۲۰ درصد و جمع آوری انبارهای تملیکی که ۶۰ درصد آنها تخلیه شده است از اقدامات مثبت دولت سیزدهم در سال گذشته بود. میرمحمدی تصریح کرد: سال گذشته مجلس شورای اسلامی ۸ میلیارد دلار برای واردات کالاهای اساسی با ارز ۴۲۰۰ تومانی تصویب کرد ولی آخر سال دولت ۱۵.۵ میلیارد دلار تقریباً دو برابر پرداخت کرد تا در تأمین کالاهای اساسی دچار مشکل نشود. وی با بیان اینکه سال گذشته ۱۴ درصد بیشتر از نیاز کشور انسولین با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد شده است ولی هنوز با کمبود مواجه شدیم، ادامه داد: تفاوت قیمت با کشورهای همسایه سبب سوء استفاده برخی برای قاچاق معکوس شد و انسولین که در کشور به قیمت یک دلار بود در برخی کشورهای منطقه با ۹ تا ۱۱ دلار فروخته می شد. نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان بیان کرد: دولت به این تصمیم رسید که ۱۵.۵ میلیارد دلار را به جای اینکه به خط اول تولید کننده بدهد، به خط آخر یعنی مصرف کنندگان بدهد، اگرچه در ساز و کار اجرایی این طرح نواقصی وجود دارد ، زیرا قرار نبود پولی به حساب مردم ریخته شود به دلیل اینکه تزریق پول تورم زاست و بنا به توزیع کالابرگ الکترونیکی بود که با همان کارت بانکی انجام می شد.
انتهای پیام/ب
شناسه خبر: 340202