سفر وزیر نیرو در روزهای ابتدایی سال 1401 و معرفی یزد به عنوان یکی از استانهای دارای پتانسیل بالا در ساخت و توسعه انرژی های تجدیدپذیر و بویژه انرژی خورشیدی ، شروعی تازه برای گسترش صنایع نوین و دانش بنیان در این منطقه کویری است.
به گزارش خبرگزاری فارس در یزد، توجه کم به توسعه انرژی خورشیدی در ایران موجب شده تا استان یزد با داشتن۱۰ نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۸۱.۵ مگاوات در میان استانهای کشور پیشرو باشد؛ هرچند که ظرفیتهای بسیاری در خصوص تقویت این صنعت پاک و تجدیدپذیر در این استان وجود دارد.
با آنکه توسعه این صنعت میتواند زمینهساز برخی صنایع و تولیدات دانشبنیان باشد تا بتواند بخشی از بیکاری دانش آموختگان دانشگاهی این حوزه را بویژه در تولید پنل ها و سلولهای خورشیدی و صنایع مرتبط جبران کند.
درباره برنامهریزیهای استان برای توسعه این صنعت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری یزد گفت: با توجه به تاکید رئیس جمهور در سفر به این استان مبنی بر توسعه انرژی خورشیدی و با تبادل تفاهمنامه همکاری مابین ساتبا و استانداری یزد، هدفگذاری ایجاد دو هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان یزد تا افق ۱۴۰۴ انجام شده است.
به گفته محمدرضا عظیمی، در این خصوص شرکتهای چادرملو، شستان، غدیر و پاسارگاد برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی بالای ۱۰مگاوات، فعالیت خود را خصوصا در مناطق کمتر برخوردار استان آغاز کردهاند.
درباره وضعیت شرکتهای سرمایه گذار، حسین زارعی مجری طرح تولید پراکنده شرکت برق منطقهای یزد نیز اظهار کرد: هم اکنون برنامهریزی برای ساخت دو نیروگاه ۱۰مگاواتی و یک نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی خورشیدی توسط شرکت چادرملو انجام شده و برنامهریزیهای لازم برای ساخت چهار نیروگاه ۲۵ مگاواتی توسط شرکت شستان، دو نیروگاه ۲۰ مگاواتی توسط شرکت غدیر و پنج نیروگاه ۲۵ مگاواتی توسط سرمایهگذاری پاسارگاد نیز انجام شده و در دستور کار شرکت برق منطقهای یزد قرار دارد.
وزیر نیرو هم در سفر روزهای ابتدایی سال ۱۴۰۱ به یزد با بیان اینکه یکی از استانهایی که استعداد فراوانی در ساخت نیروگاههای تجدید پذیر دارد استان یزد است ، گفت: در این زمینه توافقات خوبی انجام شده است و قراردادهای مناسبی منعقد شده است.
محرابیان افزود: به غیر از نیروگاههایی که قبلا در استان ساخته شده طی ماههای اخیر بالغ بر ۲۰۰ مگاوات قرارداد توسعه نیروگاهی منعقد شده و امیدواریم این ۲۰۰ مگاوات در طول سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد .
در راستای حمایت از شرکتهای دانش بنیان در حوزههای مختلف، استاندار یزد گفت: از تصمیمات مهم برای حمایت از شرکتهای دانش بنیان، خریداری محصولات کاربردی این شرکتها از سوی واحدهای تولیدی و صنعتی استان است و تصمیم بر این شده تا مشابه محصولات مورد نیاز که از سوی شرکتهای دانش بنیان استان تولید میشود، از جای دیگری خریداری نشود .
مهران فاطمی با بیان اینکه رویکرد دانش بنیان در حوزه صنعت، نوسازی و استاندارسازی صنعتی است، افزود: به این ترتیب تکنولوژی وارداتی یا قدیمی و سنتی که بهره وری را پایین آورده است، جایگزین شود و این مهم با تقویت ارتباط واحدهای صنعتی و مجموعههای دانش بنیان میسر است تا بتوانیم تکنولوژی وارداتی صنعتی را در قالب پروژههایی با هزینه واحدهای صنعتی به شرکتهای دانش بنیان واگذار کنیم و وابستگیها به حداقل برسد.
وی با تأکید بر اینکه همه واحدهای صنعتی در استان باید حائز واحد تحقیق و توسعه باشند ، ادامه داد: هر کدام از واحدها مکلف شدند که به تناسب واحد خود ، چند نفر دانش آموخته نخبه صاحب نظر را جذب کنند و اساس تسهیلات و امتیازات و اقداماتی که از سمت دولت دریافت میکنند، جذب این نیروها خواهد بود و از این نیروها برای نوسازی صنعتی، قطعات، خطوط و تکنولوِژی که باید بروزرسانی و داخلی شود، استفاده خواهند کرد.
استاندار یزد در عین حال معتقد است که یکی از محورهای بسیار مهم و مورد پیگیری جدی مدیریت ارشد استان ، انرژی های نو و تجدید پذیر است.
فاطمی تصریح کرد: در این راستا هیئت اندیشه ورزی با محوریت معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری و با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان خبره و صاحب نظر در جهت پیگیری مسائل و موضوعات مربوط به انرژیهای نو شکل گرفته است.
وی با اشاره به عزم راسخ استان برای حرکت در مسیر بهره برداری حداکثری از انرژی های نو، تجدیدپذیر و در دسترس استان تأکید کرد : انتظار است سرمایه گذاری اصلی در این حوزه در استان یزد باشد و تلاش ما بر حرکت استان یزد به سمت نوآوری و بهره وری در تمامی حوزه ها است که نمونه و الگوی عملی این نوآوری، انرژیهای خورشیدی هستند.
انتهای پیام/ر
شناسه خبر: 200402