مدیرکل دامپزشکی یزد با بیان این که 26 تیم بازرسی در عید قربان بر فعالیت کشتارگاههای استان نظارت دارند، گفت: خطر تبت کریمه کنگو در استان یزد به ویژه در این فصل سال جدی است و مردم باید بیشتر مراقب باشند.
علی فاتحینیا، مدیرکل دامپزشکی یزد در گفتوگو با خبرنگار فارس از این استان، با اشاره به اینکه تب کریمه کنگو (CCHF) یک نوع بیماری مشترک بین حیوان و انسان است اظهار کرد: بیشترین علت ابتلا به این بیماری، تماس با دام یا مصرف گوشتهای آلوده و پیش سرد نشده حاصل از ذبح دامهای غیر مجاز میباشد که هم اکنون با توجه به اجرای سنت حسنه قربانی در روز عید سعید قربان باید مورد توجه جدی شهروندان قرار گیرد.
وی افزود: به منظور حفظ سلامت مردم، ارتقای بهداشت عمومی و پیشگیری از بیماریهای مشترک بین انسان و دام، ضرورت دارد شهروندان گرامی در راستای حفظ سلامت خود و سایر شهروندان دام را تنها در کشتارگاههای صنعتی و سنتی مجاز و زیر نظر ناظرین شرعی و بهداشتی استان کشتار نمایند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد گفت: در روز عید قربان، ۱۲ اکیپ ثابت و ۱۵ اکیپ سیار شامل ۱۹ دکتر و دامپزشک و ۲۶ بازرس بهداشتی و ۱۵ ناظر شرعی از ساعت ۷ صبح لغایت ۱۳ در روز عید قربان در کشتارگاههای سنتی و صنعتیحضور خواهند داشت.
وی با اشاره به فوت اولین مورد قطعی مبتلا به تب کریمه کنگو در استان که به دلیل مصرف گوشت حاصل کشتار غیرمجاز و پیش سرد نشده بوده است؛ تاکید کرد: حتما گوشت نذری را به مدت ۲۴ ساعت در یخچال و دمای ۰ تا ۴ درجه نگهداری و سپس اقدام به بسته بندی وبه صورت کاملا پخته مورد مصرف قرار دهند.
فاتحینیا در پایان از مردم خواست در صورت مشاهده هرگونه تخلف مراتب غیرقانونی و تخلف را به شبکههای دامپزشکی یا از طریق سامانه پاسخگوی ۱۵۱۲ به اداره کل دامپزشکی استان اطلاع دهند.
انتهای پیام/ب
شناسه خبر: 423990