یزد- ایرنا- کارشناس مواد غذایی و بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به اهمیت موضوع کرونا و انتقال آن از مواد غذایی گفت: در اغلب محصولات غذایی که به صورت سنتی تولید و عرضه میشوند احتمال اینکه ویروس کرونا انتقال یابد، زیاد است.
علی اکبر کمالی اردکانی روز چهارشنبه به ایرنا گفت: توصیه میشود فراورده های سنتی بویژه محصولات لبنی از مراکزی که دارای پروانه بهداشتی ساخت معتبر از وزارت بهداشت و درمان هستند تهیه شود.
وی ادامه داد: حرارتی که در منزل به محصولات سنتی مثل شیر که از مغازه های فاقد پروانه بهداشتی سطح شهر تهیه می شوند داده می شود، ممکن است جهت از بین بردن ویروس کرونا بویژه در شیر پرچرب بی اثر باشد.
به گفته وی همچنین انتقال این ویروس در بستنیهای پاستوریزه که در کارخانجات تولید می شوند بسیار کمتر از بستنیهای سنتی سطح شهر است چون انجماد باعث از بین رفتن ویروس کرونا نمی شود.
این کارشناس غذایی اظهار داشـت: بطور کلی آلودگی مواد غذایی به ۲ طریق ممکن است اتفاق بیفتد؛ مواد غذایی ممکن است خود منشأ آلودگی باشند و یا اینکه به آلودگی ثانویه دچار شده باشند.
وی با بیان اینکه در خصوص محصولاتی که اندکی اسیدی هستند مثل آب میوه یا دوغ اگر به ویروس کرونا آلوده شود، پس از یک ماه باقی ماندن در ماده غذایی باز هم ویروس مذکور نابود نمیشود، توصیه کرد: با توجه به احتمال زیاد آلودگی نان در نانواییها بعد از تهیه و انتقال نان به منزل و قبل از مصرف حتما داخل مایکروویو و یا فر در دمای ۸۰ درجه قرار داده و سپس مصرف گردند.
کمالی یادآور شد: در ایام عید که مصرف آجیل و تنقلات زیاد است لازم است آجیل قبل از مصرف با قرار دادن در معرض حرارت از آلودگیهای احتمالی پاک گردد، اما متأسفانه فرآوردههای قنادی مثل شیرینی را نمیتوان حرارت داد به همین دلیل احتمال سرایت کرونا از طریق آن وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین توصیه می گردد غذاهای رستوران با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی سرو شود و یا اگر در منزل مصرف می شود قبل از مصرف در حرارت مناسبی جهت از بین رفتن ویروس کرونا داغ شوند.
شناسه خبر: 113290