یزد پورتال
09 مرداد 1402 - 07:01

همه چیز درباره نهضت ملی مسکن در یزد، مردم از بی‌خبری گلایه دارند+ فیلم

حق مسکن یکی از حقوق اساسی هر فرد در جامعه است و اصل ۳۱ قانون اساسی بر این امر تصریح داشته و به خصوص در مورد اقشار نیازمندتر بر اجرای آن تاکید کرده است و می طلبد مسئولان امر علاوه بر اجرای دقیق و قانونمند در این باره بحث اطلاع رسانی به موقع و شفاف به متقاضیان و عموم مردم را نیز در اولویت اجرایی خود قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، بازار مسکن در کشور همواره دچار نابسامانی‌های فراوانی در حوزه عرضه و تقاضا و مهم‌تر از آن افزایش قیمت بی‌رویه و بی‌برنامه بوده است که طی سال‌های گذشته رویکرد مناسبی هم در کنترل این روند اتخاذ نشده و یا اگر هم شده است چندان تأثیر مثبتی برای رفع این معضل نداشته است.

 با توجه به نوسانات اقتصادی اخیر کشور نیز این مساله بحرانی‌تر شده و داشتن مسکن مناسب را برای بسیاری از خانواده‌های ایرانی تبدیل به رویایی دست نیافتنی کرده است.

دولت سیزدهم نیز از ابتدای آغاز فعالیت خود امر خانه سازی برای اقشار مختلف جامعه به ویژه نیازمندان و جوانان را در اولویت اجرایی خود قرار داده و تاکنون هم اقدامات قابل توجهی انجام شده که بنا داریم برخی از این اقدامان در استان یزد را مورد تحلیل قرار دهیم.

محمد نظری یکی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در استان یزد به خبرنگار فارس می‌گوید، طرح نهضت ملی مسکن اقدامی شایسته است که باید بیش از پیش مورد توجه دستگاه ها و مسئوولان اجرایی قرار گیرد.

وی افزود:‌ متأسفانه هنوز بعد از سه سال ثبت‌نام، ‌تشکیل پرونده و واریز وجه درخواستی هنوز آن طور که باید امید به خانه‌دار شدن ندارم و این نتیجه شفاف نبود اقدامات دست‌اندرکاران در این باره است.

نظری تصریح کرد:‌ متأسفانه هر روز یک قانون یا شایعه جدید در این باره منتشر می‌شود و مسکن و شهرسازی هم جواب درست و حسابی نمی‌دهد.

این شهروند یزدی که به تازگی فرزند دومش هم به دنیا آمده دیر ارسال شدن پیامک واریز وجه، مهلت کم برای تهیه و پرداخت اقساط و مشخص نشدن تعهدات دولتی در این طرح از جمله دغدغه های جدی متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن است.

علی اسلامی یکی دیگر از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در استان یزد گفت: نتیجه عدم پرداخت به موقع اقساط توسط متقاضیان با لغو پروژه از سوی مسکن و شهرسازی مشخص است، ولی جبران خسارت مردم در صورت تحویل ندادن به موقع خانه به عهده کیست؟ و چرا برای این موضوع نیز شفاف سازی نشده و هیچ مدرکی برای جبران خسارت احتمالی در اختیار مردم قرار نمی گیرد.

وی افزود:‌ متأسفانه به دلیل عدم بروز رسانی پیامک بانکی زمانی که باید مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به عنوان واریز اولیه پرداخت می کردم مطلع نشده و طبق پیامک دریافتی از طرف بانک ۴۰ میلیون تومان واریز کردم که بعد از حدود یک ماه با پیامک اداره مسکن و شهرسازی مطلع شدن فقط سه روز برای واریز ۶۰ میلیون تومان مابقی مهلت و در صورت عدم پرداخت پروژه ای که بعد از دو سال نیم تعیین شده بود لغو خواهد شد.

احمد دهقان یکی دیگر از شهروندان یزدی که متقاضی طرح نهضت ملی مسکن است با انتقاد شدید از عدم اطلاع رسانی مناسب در مورد اجرای این طرح و قوانین حاکم بر آن، به خبرنگار فارس گفت: طبق توضیحاتی که مسئولان می دهند نهضت ملی مسکن طرح و اقدامی خوب است ولی متأسفانه تاکنون آن طور که باید در این باره اطلاع رسانی نشده و ما سئوالات زیادی داریم که نه در سایت و نه با مراجعه به مسکن و شهرسازی پاسخ مشخصی دریافت کرده‌ایم.

وی افزود:‌ به نظر می‌رسد هیچ برنامه مشخص و منسجمی برای اطلاع رسانی و شفاف سازی امور در استان یزد و هیچ کدام یک از استانهای کشور در رابطه با طرح نهضت ملی مسکن وجود ندارد.

از این دسته موارد و چالش‌ها در طرح‌های عمومی وجود دارد که باید با برنامه‌ریزی منسجم، درست، به موقع و البته شفاف فرآیند اجرایی را برای متقاضیان و مردم تبیین کرد و این مهم از وظایف دست‌اندرکاران است که باید بیش از پیش به آن توجه کنند.

طرح نهضت ملی مسکن به استان‌ها تفویض شود

مهران فاطمی، استاندار یزد نیز در این باره با بیان این‌که یزد تنها استانی است که همه واحد‌های آن در طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته می‌شود، اظهار کرد: بر این اساس برای ۶۰ هزار واحد مسکونی تامین زمین صورت گرفته است.

 وی افزود: سه هزار هکتار در کل استان باید تامین زمین انجام شود که این کار برای دو هزار و ۳۰۰ هکتار رخ داده و همه مراحل ۷۰۰ هکتار دیگر انجام گرفته، ولی بیش از چهار ماه است که در صف شورای عالی معماری و شهرسازی قرار دارد.

استاندار یزد گفت: وقتی ۲۴ دستگاه فنی به ارائه نظر می‌پردازند باید تفویض اختیار به استان‌ها صورت گیرد. ما کار را برای شهر‌های زیر ۵۰ هزار نفر به سرعت انجام می‌دهیم و اگر این تفویض اختیار برای شهر‌های بالای ۵۰ نفر هم رخ دهد، کار با سرعت بیشتری آغاز و پیگیری می‌شود.

فاطمی با بیان این‌که طرح‌ها هم اکنون در صف طولانی شورای شهرسازی و معماری قرار دارد، تصریح کرد: این شورا بر اساس قانون باید جواب طرح‌ها را در مدت یکماه بدهد، اما تحقق این مساله در پرتو زیاد بودن الحاقات امکانپذیر نیست.

وی بیان کرد: ما طرحی را شهریور سال ۱۴۰۱ مصوب و ارسال کردیم و هم اکنون پیش پروانه شهرسازی آن صادر شده است. درباره ۷۰۰ هکتار نیز همه کار‌های آن را انجام دادیم و در انتظار تصویب آن هستیم تا کار‌ها را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهیم.

تعیین تکلیف همه متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن تا مهرماه

احسان خواجه رضایی، مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد نیز در این بار به خبرنگار فارس اظهار کرد‌: تا پایان تیرماه برای بیش از ۱۰ هزار متقاضی شهر یزد که در انتظار ارسال پیامک و تعیین تکلیف طرح بودند، اطلاع رسانی انجام شده است.

وی افزود: درصدد هستیم همه متقاضیان شهر یزد را تا پایان شهریور یا اوایل مهر در صورت تصویب شهرک‌ها تعیین تکلیف کنیم.

خواجه رضایی درباره قرعه کشی طرح جوانی جمعیت افزود: دو هزار قطعه زمین آماده شده تا در اختیار مشمولان قانون جوانی جمعیت قرار گیرد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان یزد گفت: اختصاص زمین به خانواده‌های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر ۲۰ سال برای اولین بار در کشور، در استان یزد انجام شده و افراد همچنان می‌توانند ثبت‌نام کنند.

وی از تصویب شهرک مسکونی ۹۲ هکتاری در یزد خبر داد و تصریح کرد: این شهرک، با اولویت بنیاد شهید به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید و شهرک‌های دیگر هم به مرور و به سرعت تعیین تکلیف خواهند شد.

خواجه رضایی خاطرنشان کرد: شهرک ۳۷۷ هکتاری اراضی پردیس زندگی تعیین تکلیف شد و اراضی دیگری نیز در سطح شهر یزد احصا شده است.

تحویل ۱۰۳۰ واحد نهضت ملی مسکن یزد در هفته دولت

علیرضا نادریان‌زاده،‌ مدیرکل بنیاد مسکن استان یزد نیز در این باره به خبرنگار فارس اظهار کرد‌: همزمان با هفته دولت امسال یک هزار و ۳۰ واحد طرح نهضت ملی مسکن در استان به متقاضیان تحویل داده می‌شود.

وی با بیان این‌که این واحدهای مسکونی آخرین مراحل ساخت خود را در شهرهای بافق، ابرکوه، تفت و اردکان سپری می‌کنند، افزود:  ۱۶ هزار نفر در طرح نهضت ملی مسکن استان واجد شرایط شدند که زمین برای ۹ هزار نفر تامین شده و بخشی نیز در حال ساخت است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان یزد واگذاری بالغ بر هزار و ۶۰۰ قطعه زمین به روستاییان را از دیگر خدمات بنیاد در سال گذشته عنوان کرد و گفت: سال قبل بیش از سه هزار و ۴۶۰ جلد اسناد مالکیت روستاییان صادر شده که در این زمینه، رتبه نخست کشور را بدست آورده ایم.

نادریان زاده تصریح کرد: در موضوع پرداخت خسارات سیل نیز تاکنون ۷۱ میلیارد تومان کمک‌های بلاعوض و ۴۷۰ میلیارد تومان تسهیلات به خسارت دیدگان پرداخت شده است.

پایان پیام/الف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1419039

مهمترین اخبار یزد: