یزد- ایرنا - سرپرست فرمانداری میبد گفت: تولید زیلو بهعنوان نمونه ای از مدیریت صحیح با نشانه جغرافیایی و کمک به تولید کنندگان آن برای بهرهمندی از منافع اقتصادی، رقابت پذیری، تجاری سازی محصول و ایجاد تاثیر مثبت بر روند توسعه این هنر دستی با ارزش بالا حمایت ویژه می شود.
به گزارش عصرشنبه روابط عمومی فرمانداری میبد، سید جمال سجادی پور در دیدار با «پاسکال برناردونی » مدیر و مشاور بین المللی طرح نشانه جغرافیایی زیلوی میبد، دلایل انتخاب این محصول را فعالیت موثر صنعتگران این بخش از سال ۲۰۱۸ و موفقیت در صادرات زیلو به کشورهای حاشیه خلیج فارس عنوان کرد.
به گزارش عصرشنبه روابط عمومی فرمانداری میبد، سید جمال سجادی پور در دیدار با «پاسکال برناردونی » مدیر و مشاور بین المللی طرح نشانه جغرافیایی زیلوی میبد، دلایل انتخاب این محصول را فعالیت موثر صنعتگران این بخش از سال ۲۰۱۸ و موفقیت در صادرات زیلو به کشورهای حاشیه خلیج فارس عنوان کرد.وی افزود: نگاه کشور سوئیس به صنایع دستی و دست یافتن آنها به دانش آن ستودنی است و میتواند در کشورهای دیگر هم این فرهنگ نهادینه شود .
وی افزود: نگاه کشور سوئیس به صنایع دستی و دست یافتن آنها به دانش آن ستودنی است و میتواند در کشورهای دیگر هم این فرهنگ نهادینه شود .وی با اشاره به اینکه اقتصاد و معیشت مردم میبد از دیرباز از طریق بافت زیلو و سفال گری تامین میشد، تصریح کرد : با وجود صنعتی شدن استان یزد و شهرستان میبد، از آثار تاریخی و صنایع دستی غفلت شد، باید با رویکرد جدید رونق تولید و اقتصاد صنعت گردشگری و صنایع دستی و آثار تاریخی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.
وی با اشاره به اینکه اقتصاد و معیشت مردم میبد از دیرباز از طریق بافت زیلو و سفال گری تامین میشد، تصریح کرد : با وجود صنعتی شدن استان یزد و شهرستان میبد، از آثار تاریخی و صنایع دستی غفلت شد، باید با رویکرد جدید رونق تولید و اقتصاد صنعت گردشگری و صنایع دستی و آثار تاریخی بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.سرپرست فرمانداری میبد در ادامه تاکید کرد: توجه به تاریخ ، فرهنگ و صنایع دستی به نزدیکی فرهنگها و احیای صنایع دستی کهن و آثار و ابنیههای تاریخ کمک میکند.
سرپرست فرمانداری میبد در ادامه تاکید کرد: توجه به تاریخ ، فرهنگ و صنایع دستی به نزدیکی فرهنگها و احیای صنایع دستی کهن و آثار و ابنیههای تاریخ کمک میکند.زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هجری قمری و دوره مظفریان نسبت میدهند؛ زیلو یا پلاس، دست بافته ای زیبا و خاص حاشیه مناطق بیابانی است، این فرش با نوع زندگی مردم منطقه تطابق دارد و بخشی از اعتقادات مذهبی، تاریخ، معماری، طبیعت و گویش مردم این نواحی نیز، بر تار و پود آن نقش بسته است.
زیلوبافی در میبد سابقهای دیرینه دارد، برخی سابقه آن را به قرن هشتم هجری قمری و دوره مظفریان نسبت میدهند؛ زیلو یا پلاس، دست بافته ای زیبا و خاص حاشیه مناطق بیابانی است، این فرش با نوع زندگی مردم منطقه تطابق دارد و بخشی از اعتقادات مذهبی، تاریخ، معماری، طبیعت و گویش مردم این نواحی نیز، بر تار و پود آن نقش بسته است.زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود.
زیلو نوعی زیرانداز و کفپوش دست بافت است که با نخ بافته میشود و شباهت زیادی به حصیر دارد و در برخی مناطق ایران استفاده میشود.قدیمی ترین زیلو مربوط به ۸۵۰ سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می شود، نفیسترین زیلوی این کهن شهر نیز متعلق به قرن ۱۲ هجری قمری است که بر روی آن ۲۴ سجاده طراحی شد و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و ۱۱۸ هجری قمری نقش بسته است.
قدیمی ترین زیلو مربوط به ۸۵۰ سال پیش است که در موزه میبد نگهداری می شود، نفیسترین زیلوی این کهن شهر نیز متعلق به قرن ۱۲ هجری قمری است که بر روی آن ۲۴ سجاده طراحی شد و در حاشیه آن نام واقف و تاریخ هزار و ۱۱۸ هجری قمری نقش بسته است.بیش از ۳۰۰ زیلو باف در زمینه بافت و عرضه این کالای اقتصادی در شهرستان میبد فعالیت دارند.
بیش از ۳۰۰ زیلو باف در زمینه بافت و عرضه این کالای اقتصادی در شهرستان میبد فعالیت دارند.مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.
مرکز شهرستان ۱۰۷ هزار نفری میبد در ۵۰ کیلومتری شمال غرب شهر یزد مرکز این استان قرار دارد.تاکنون ۹ محصول صنایعدستی ایران از سوی سازمان جهانی مالکیت فکری بهعنوان نشانه جغرافیایی در سطح بینالمللی ثبت شده است.
تاکنون ۹ محصول صنایعدستی ایران از سوی سازمان جهانی مالکیت فکری بهعنوان نشانه جغرافیایی در سطح بینالمللی ثبت شده است.طرح مالکیت فکری ایران و سوئیس در هماندیشی با دستاندرکاران ایرانی، زیلوی میبد را که قبلاً بهعنوان نشانه جغرافیایی در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) بر اساس موافقتنامه لیسبون به ثبت بین المللی رسیده بود، بهعنوان نشانه جغرافیایی تحت پوشش پروژه در بخش صنایعدستی انتخاب کرده است.
طرح مالکیت فکری ایران و سوئیس در هماندیشی با دستاندرکاران ایرانی، زیلوی میبد را که قبلاً بهعنوان نشانه جغرافیایی در سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) بر اساس موافقتنامه لیسبون به ثبت بین المللی رسیده بود، بهعنوان نشانه جغرافیایی تحت پوشش پروژه در بخش صنایعدستی انتخاب کرده است.
شناسه خبر: 9339