رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: با توجه به اینکه سلامت خاک در تأمین امنیت غذایی نقش بسزایی دارد، کشاورزان یزدی همیشه در خاکورزی حفاظتی پیشرو بودهاند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، محمدعلی حاتمیزاده ظهر امروز در جلسه گروه مدیریت خاک استان،با اشاره به اهمیت خاک در تأمین امنیت غذایی اظهار کرد: خاک منبع حیاتی مواد غذایی بوده که با توجه به ارتباط مستقیم با گیاهان و درختان مدیریت پایداری آن، اولویت طبیعی بخش کشاورزی و جنگلداری است.
وی با بیان اینکه خاک مخلوطی از مواد معدنی، آلی، گازها، مایعات و ارگانیسمها است که در کنار هم حیات را امکانپذیر کردهاند، افزود: با توسعه شهرنشینی و کاهش اراضی کشاورزی حاشیه شهرها و روستاها تغییراتی در خاک به وجود آمده که سلامت این عنصر حیاتی را به خطر انداخته است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد اذعان کرد: کشاورزان یزدی در خاکورزی حفاظتی پیشرو بوده بهطوریکه در گذشته به جای استفاده از گاوآهن برگردان با کمترین تغییرات در خاک نسبت به کاشت محصولات اقدام میکردند که در نتیجه علاوه بر کاهش مصرف آب، از عناصر موجود در خاک نیز محافظت شده است.
حاتمیزاده نقش تولید نهال در جابجایی و آلوده شدن خاک را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: نظارت عالیه بیشتر بر تولید نهال و همچنین نهالهای وارداتی آلوده به نماتد، مورد تأکید است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی بخشها، ادارات و ارگانهای مرتبط باید، اقدامات اساسی در جهت حفظ و نگهداری این عنصر حیاتی را انجام داده و کارگروه خاک نیز در این راستا در استان تشکیل شود.
پایان پیام/ف