رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: سهم تولید گوشت بوقلمون استان یزد سالانه بیش از چهار هزار و ۳۰۰ تن است.
محمدعلی حاتمیزاده، رئیس جهاد کشاورزی استان یزد در گفت و گو با خبرنگار فارس، با بیان اینکه در حال حاضر ۳۱ واحد پرورش بوقلمون به ظرفیت ۱۸۹ هزار و ۵۰۰ قطعه در استان فعال است، اظهار کرد: سالانه بیش از ۴ هزار و ۳۰۰ تن گوشت بوقلمون در این واحدها تولید میشود.
وی افزود: در هفتماهه ابتدایی امسال پنج واحد جدید پرورش بوقلمون گوشتی به ظرفیت ۴۳ هزار قطعه در دوره و تولید هزار تن گوشت بوقلمون در سال به بهرهبرداری رسیده است که میزان جوجه ریزی ۲ واحد آن ۲۵ هزار قطعه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد، میزان سرمایهگذاری ثابت پنج واحد فوق را حدود ۳۰۰ میلیارد ریال با اشتغالزایی بالغبر ۲۰ نفر اعلام کرد و گفت: در استان تعداد ۱۶ مجوز پروانه تأسیس به ظرفیت ۶۲ هزار قطعه صادر شده که با بهرهبرداری این واحدها در طی برنامه هفتم نیز، تولید گوشت بوقلمون به بیش از ۵ هزار و ۵۰۰ تن در سال افزایش خواهد یافت.
حاتمیزاده تصریح کرد: متوسط مصرف سرانه گوشت بوقلمون در ایران حدود ۰/۵ کیلوگرم است درحالیکه همین آمار در کشورهای پیشرو، حداقل هشت کیلوگرم است. لذا با برنامهریزیهای انجام شده درصدد هستیم میزان مصرف در کشور را تا سه کیلوگرم افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه توسعه پرورش بوقلمون در اولویت برنامههای سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد، اذعان کرد: مقاومت نسبی بالای گوشت بوقلمون به بیماریها، راندمان تبدیل خوراک مناسب و قابلرقابت با جوجههای گوشتی، ضریب تبدیل بهتر، نسبت لاشه به وزن زنده و مهمتر از همه راندمان تبدیل بالاتر پروتئین خوراک به گوشت سبب شده که بوقلمون در سبد مواد غذایی ارزشمند قرار گیرد.
پایان پیام/ف