یزد- وزیر آموزش و پرورش با اشاره به مشکلات جدی حوزه آموزش و پرورش در استان یزد از جمله کمبود نیرو، پروژه نیمه کاره خیری و ... گفت: مسائل استان یزد را حل خواهیم کرد.
به گزارش خبرنگار مهر، یوسف نوری صبح پنجشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش که در دفتر امام جمعه یزد برگزار شد، اظهار داشت: دشمنان بعد از اینکه دیدند ما موشک های نقطه زن تولید کرده ایم، در نانو پیشرفت های جدی داشته ایم و در حوزه های مختلف به پیشرفت رسیده ایم، ورود خود را برای توقف این پیشرفت ها از نظام تعلیم و تربیت آغاز کردند.
وی افزود: تعطیلی مدارس در دوران کرونا، استقرار سند ۲۰۳۰ و بسیاری از وقایع دیگر سبب شد که ساحت تربیت در مدارس مورد غفلت قرار گیرد.
وزیر آموزش و پرورش عنوان کرد: در سه سال تعطیلی مدارس، دانش آموزان به زیست بوم جدید عادت کردند و دشمنان نیز با یک چارچوب بندی جدید، افکار آنها را هدایت کردند و اکنون باید به سمتی برویم که تبعات این رخدادها را از بین ببریم.
نوری یادآور شد: شبکه شاد نیز به همین منظور ایجاد شد اما متاسفانه ساحت تربیتی در این سیستم دیده نشده بود و مشکلات دیگر از جمله کمبود نیرو بر مسائل این حوزه افزود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به نبود برنامه جامع نیروی انسانی بیان کرد: متاسفانه گزینش درستی روی برخی نیروهای آموزش و پرورش نبود که در این راستا برنامه جامع نیروی انسانی تدوین شد و اکنون در شورای انقلاب فرهنگی است تا به تصویب برسد.
درگیری آموزش و پرورش به مسائل مختلف حوزه تربیت را تحت تاثیر قرار داد
نوری عنوان کرد: برخی نیروها در بسیاری از ساحت های آموزش و پرورش تخصص ندارند و آموزش نیز ندیده اند که این ساختار باید اصلاح شود.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش درگیر مواردی شده که زمان و انرژی آن با پرداختن به این مسائل تحلیل می رود و گاه از اصل برنامه ها غافل می شود.
نوری تاکید کرد: آموزش و پرورش تنها باید درگیر آموزش و تربیت باشد و از وزیر مربوطه و مسئولان در این زمینه مطالبه کنند نه اینکه آموزش و پرورش درگیر سرویس مدارس شود.
وی با بیان اینکه ما اکنون با کمبود ۱۳ هزار چشمه سرویس بهداشتی در مدارس کشور مواجه هستیم، ۸ هزار مدرسه کانکسی داریم، ۱۰۰ هزار کلاس درس تخریبی داریم، افزود: اینها همه مواردی است که آموزش و پرورش را از اصل تربیت دور می کند.
لزوم اختصاص از منابع ذخیره ارزی به دستگاه ها برای تجهیز مدارس
نوری از نمایندگان مجلس خواست: با توجه به اینکه حساب ذخیره ارزی برای اولویت هاست، بخشی از این اعتبارات به دستگاه ها داده شود تا به تجهیز مدارس بپردازند تا اینگونه شرمنده خیران نباشیم و در هر حوزه ای به آنها متوسل نشویم.
وزیر آموزش و پرورش یادآور شد: ما امسال برای تکمیل طرح های نیمه تمام خیری برنامه ریزی کردیم که بخشی از اعتبارات آنها دریافت شد اما بخشی از آن نیز به شهریورماه نرسید.
نوری تاکید کرد: آموزش و پرورش باید در سه حوزه آموزش و جذب، تصحیح منابع و متون و برنامه درسی و کار روی خانواده را در اولویت قرار دهد و به این سه بخش به شکل ویژه بپردازد.
وی ادامه داد: در حال حاضر آموزش و پرورش به دغدغه ذهنی همه تبدیل شده اما این دغدغه باید به عمل تبدیل شود زیرا در غیر این صورت نتیجه نخواهیم گرفت.
استان یزد یک الگو در حوزه دانش آموزی تعریف و اجرایی کند
نوری از مسئولان استان یزد خواست: یک الگو با یک محور که می تواند محور «تفکر – تدین» باشد را طراحی کنید و متولی یک کار در حوزه دانش آموزی باشید و آن را به سرانجام برسانید تا آن را به کل کشور تسری دهیم.
وی تاکید کرد: این مهم از عهده یزد بر می آید زیرا یزد در بسیاری از حوزه ها به رغم کمبودها سرآمد است بنابراین می تواند در حوزه دانش آموزی و تعلیم و تربیت نیز اقدامات قابل قبولی انجام شود.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به پروژه های نیمه کاره خیری در استان یزد، ایاب و ذهاب دانش آموزی، سرانه مدارس شبانه روزی همچنین کمبود نیروی انسانی بیان کرد: این مشکلات را با فروش املاک مازاد آموزش و پرورش در استان یزد حل خواهیم کرد.
وی عنوان کرد: استان یزد بعد از ایلام بالاترین سرانه فضا را دارد اما فضای تخریبی نیز بسیار دارد که امیدواریم بتوانیم این فضاها را بهبود ببخشیم.