یزد پورتال
15 خرداد 1402 - 07:55

امام خمینی زنان را با هدف برپایی تمدن اسلامی وارد جامعه کرد

مدرس دانشگاه فرهنگیان یزد گفت: در منظومه فکری امام خمینی (ره) زن یک ابزار و کالا نبود بلکه شخصیتی بود که باید وارد متن جامعه شود و با تربیت نسلی شایسته، تمدن اسلامی را برپا کند.

حجت‌الاسلام محسن مؤمنی،‌ مدرس دانشگاه فرهنگیان یزد در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از  این استان، در رابطه با نقش زنان در جامعه و خانواده از دیدگاه امام راحل، اظهار کرد: نقش و جایگاه زن در جامعه اسلامی باید به صورت یک گفتمان درآید، بدین منظور باید به جایگاه زن در منظومه فکری امام خمینی (ره) توجه کنیم.

 با بیان اینکه امام، دین را در تاریخ کشور ما احیا کرد و آن را به متن جامعه بازگرداند، افزود: دین اجزای مختلفی دارد که علاوه بر احکام، اخلاق و اعتقادات آمده است تا انسان را تربیت کند و بسازد؛ بنابراین تمام اخلاقیات، احکام و اعتقاداتی که وجود دارد سه ضلع اصلی دین‌داری است و هدف اصلی دین نیز تربیت انسان برای جامعه است.

مدرس دانشگاه فرهنگیان یزد ادامه داد: بنابراین هدف امام بازگرداندن انسان انقلابی، انسان کامل و در طراز تمدنی و تاریخی به متن جامعه بود نه زن و مردی که در گوشه محراب مدرس دانشگاه فرهنگیان یزد مسجد بودند و کاری به اجتماع، سیاست و جامعه نداشته باشد.

وی اذعان کرد: امام معتقد بود که انسان در دایره مدار دین تعریف می‌شود تا خلیفه‌الله شود و به قرب الی الله برسد؛ بنابراین چنین دینی باید وارد متن جامعه شود و یک دین کاملاً اجتماعی، سیاسی و حکومتی باشد. با این تفاسیر نکته مهمی که وجود دارد در رابطه با جایگاه و نقش زن در جامعه است. برای درک این مهم باید ببینیم جوامعی که دین را کنار گذاشتند، چه بلایی سر زن آوردند.

مدرس دانشگاه امام صادق (ع) قم گفت: در دوران مدرنیت که غرب مدرن کل اروپا و بعد تقریباً کل جهان را فرا گرفت، بزرگ‌ترین ظلم را در حق زن کرد؛ زیرا نگاهش به زن یک نگاه فطری نبود و نگاهی غریزی بود که زن را یک موجود درجه دوم و یا سوم برای برطرف کردن امیال مردها می‌دانست. بعد از انقلاب صنعتی نیز زن موجودی بود که باید با کمترین دستمزد و حقوق کار می‌کرد و بیشترین بهره را به سرمایه‌دار می‌رساند.

مؤمنی تصریح کرد: زن در دنیای مدرن شخصیتش خرده شده و کاذب بود و تنها دلیل آن نیز وجود شهوت‌رانی در جامعه به جای دین و عقلانیت بود که جایگاه زن را تنزل داد. ضمن اینکه در صدر اسلام نیز زن به صورت دیگری به برده تبدیل شده بود و می‌توان گفت در دوران مدرن بردگی زن ها به یک بردگی جدید تبدیل شده بود.

وی تأکید کرد: امام خمینی این گفتمان غلط را بر هم زد و فرمود زن و مرد باید وارد عرصه‌های اجتماعی شوند و در سیاست، حکومت، اقتصاد، فرهنگ، مدیریت و ... نقش‌آفرینی کنند. امام خمینی در دوران پیروزی انقلاب، تثبیت حکومت و حتی در 10 ساله اول انقلاب زن را وارد متن اجتماع کرد. زن در این سه دوره پا به پای مرد در نهضت، انقلاب و جمهوری اسلامی نقش داشته و به ایفای وظیفه دینی و انقلاب خود پرداخته است.

مدرس دانشگاه فرهنگیان یزد خاطرنشان کرد: بنابراین امام به زن آن شخصیت، جایگاه و نقش اصلی خودش را بخشید و زن در حکومت اسلامی دیگر یک ابزار جنسی و یا کار و فعالیت در کارخانه‌ها و صنایع نبود؛ بلکه زن ها مادرانی بودند که باید انسان تربیت می‌کردند تمدن اسلامی را برپا می‌کردند. لذا زن ها باید درس می‌خواندند و وارد عرصه‌های اصلی اجتماع می‌شدند که امام این فرصت را به آنان داد.

پایان پیام/ف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1262426

مهمترین اخبار یزد: