یزد پورتال
10 اسفند 1400 - 19:43

نماینده تهران: کارگاه های تولید کنجد بر پایه هوشمندی مردم اردکان شکل گرفت

یزد - ایرنا -نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت:یکی از صنایعی که با شهرت اردکان عجین شده محصول کنجد آن است که به صورت کارگاه های کوچک و براساس هوشمندی و نیاز مردم منطقه شکل گرفت و ریشه در تاریخ و هویت آنها دارد. به گزارش ایرنا، مجتبی توانگر روز سه شنبه  همزمان با سالروز مبعث رسول اکرم(ص)، در مراسم افتتاح جشنواره چهار روزه فرآورده های کنجد اردکان با بیان این که هوشمندی و دقت ویژه گذشتگان در این صنعت قابل تحسین است، تصریح کرد: امروزه بیشتر کارشناسان صنایع کوچک را موتور محرک اقتصاد محلی و کشوری می دانند، اقدامی که گذشتگان در عمل به آن اقدام کردند و اقتصاد این منطقه را به حرکت درآورده و از سویی غذای سالم و ساده را برای خود تامین کردند. به گزارش ایرنا، مجتبی توانگر روز سه شنبه  همزمان با سالروز مبعث رسول اکرم(ص)، در مراسم افتتاح جشنواره چهار روزه فرآورده های کنجد اردکان با بیان این که هوشمندی و دقت ویژه گذشتگان در این صنعت قابل تحسین است، تصریح کرد: امروزه بیشتر کارشناسان صنایع کوچک را موتور محرک اقتصاد محلی و کشوری می دانند، اقدامی که گذشتگان در عمل به آن اقدام کردند و اقتصاد این منطقه را به حرکت درآورده و از سویی غذای سالم و ساده را برای خود تامین کردند.نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با اشاره به نقش صنایع کوچک تاکید کرد: صنعت فرآورده‌ های کنجدی اردکان با قدمتی بیش از ۲۰۰ سال با اسم و شهرت این منطقه عجین شده است . نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس با اشاره به نقش صنایع کوچک تاکید کرد: صنعت فرآورده‌ های کنجدی اردکان با قدمتی بیش از ۲۰۰ سال با اسم و شهرت این منطقه عجین شده است .این نماینده مجلس یادآور شد: از سوی دیگر آنچه در اقتصادهای پیشرفته مطرح است، ممانعت از خام فروشی است که با دقت در چرخه این صنعت دیده شد و آن گونه که نماینده اردکان در مجلس اشاره کرد، در این شهرستان کنجد کشت نمی شود.بلکه با توجه به محصول فرآورده‌های آن ، تولید  و کسب درآمدی برای مردم شد که در جای خود قابل تامل و الگوست. این نماینده مجلس یادآور شد: از سوی دیگر آنچه در اقتصادهای پیشرفته مطرح است، ممانعت از خام فروشی است که با دقت در چرخه این صنعت دیده شد و آن گونه که نماینده اردکان در مجلس اشاره کرد، در این شهرستان کنجد کشت نمی شود.بلکه با توجه به محصول فرآورده‌های آن ، تولید  و کسب درآمدی برای مردم شد که در جای خود قابل تامل و الگوست.عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با اشاره به حمایت های نماینده اردکان به عنوان رییس فراکسیون گردشگری مجلس در برگزاری این جشنواره ملی، افزود: در همین راستا تلاش های زیادی برای توسعه صادرات در این بخش انجام شد . عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یازدهم با اشاره به حمایت های نماینده اردکان به عنوان رییس فراکسیون گردشگری مجلس در برگزاری این جشنواره ملی، افزود: در همین راستا تلاش های زیادی برای توسعه صادرات در این بخش انجام شد .وی با تاکید بر لزوم اختصاص سهمی از بازارهای منطقه به محصول کنجدی این شهرستان، گفت: این جشنواره با همت ۶۰ تولیدکننده با بیش از سه ماه کار مداوم شکل گرفت که جای تشکر دارد. وی با تاکید بر لزوم اختصاص سهمی از بازارهای منطقه به محصول کنجدی این شهرستان، گفت: این جشنواره با همت ۶۰ تولیدکننده با بیش از سه ماه کار مداوم شکل گرفت که جای تشکر دارد.این نماینده دوره یازدهم مجلس عنوان کرد: مسئولان برگزاری جشنواره نهایت قدردانی را ار شهرداری به ویژه در بحث تبلیغات دارند هرچند این اقدام در واقع در راستای رسالت فرهنگ سازی و آموزش شهروندی و حفاظت از هویت و فرهنگ این منطقه است. این نماینده دوره یازدهم مجلس عنوان کرد: مسئولان برگزاری جشنواره نهایت قدردانی را ار شهرداری به ویژه در بحث تبلیغات دارند هرچند این اقدام در واقع در راستای رسالت فرهنگ سازی و آموزش شهروندی و حفاظت از هویت و فرهنگ این منطقه است.توانگر  ادامه داد: این کار حمایت از صنعتی است که با زیست بوم این منطقه همخوانی دارد و تلاشی برای گردشگران و متقاضیان سرمایه گذاری در اردکان است. توانگر  ادامه داد: این کار حمایت از صنعتی است که با زیست بوم این منطقه همخوانی دارد و تلاشی برای گردشگران و متقاضیان سرمایه گذاری در اردکان است.همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، گردشگری خوراک را از جمله ظرفیت‌های غنی اما مغفول استان دانست و گفت: از سال آینده هر هفته یک جشنواره گردشگری برگزار می شود. همچنین مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری یزد، گردشگری خوراک را از جمله ظرفیت‌های غنی اما مغفول استان دانست و گفت: از سال آینده هر هفته یک جشنواره گردشگری برگزار می شود.احمد آخوندی هدف از برگزاری جشنواره یادشده را عرضه توانمندی‌های این صنعت در کنار نحوه تهیه فرآورده‌ها و خوراکی‌های مرتبط با این حوزه ذکر کرد و گفت: این جشنواره به همت خوشه محصول کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان یزد برگزاری می شود. احمد آخوندی هدف از برگزاری جشنواره یادشده را عرضه توانمندی‌های این صنعت در کنار نحوه تهیه فرآورده‌ها و خوراکی‌های مرتبط با این حوزه ذکر کرد و گفت: این جشنواره به همت خوشه محصول کنجدی و کمیته گردشگری خوراک استان یزد برگزاری می شود.وی  افزود: مقدمه ثبت این جشنواره ملی در حال انجام است تا هر ساله شاهد برگزاری آن باشیم و تلاش خواهیم کرد  در صورت امکان برگزاری آن در سطح بین المللی دنبال کنیم. وی  افزود: مقدمه ثبت این جشنواره ملی در حال انجام است تا هر ساله شاهد برگزاری آن باشیم و تلاش خواهیم کرد  در صورت امکان برگزاری آن در سطح بین المللی دنبال کنیم.آخوندی  بیان کرد: اصولا گردشگری را مجموعه فعالیت‌هایی می‌دانند که فرد به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود سفر کند و حداقل یک شب تا حداکثر یک سال در آنجا اقامت داشته باشد. آخوندی  بیان کرد: اصولا گردشگری را مجموعه فعالیت‌هایی می‌دانند که فرد به مکانی غیر از مکان عادی زندگی خود سفر کند و حداقل یک شب تا حداکثر یک سال در آنجا اقامت داشته باشد.وی افزود: در این تعریف هدف از مسافرت، گذراندن اوقات فراغت است ، اگر به قصد تجربه غذاها و نوشیدنی‌های مقصد باشد، آن را گردشگری خوراک می‌نامند. وی افزود: در این تعریف هدف از مسافرت، گذراندن اوقات فراغت است ، اگر به قصد تجربه غذاها و نوشیدنی‌های مقصد باشد، آن را گردشگری خوراک می‌نامند.آخوندی خاطرنشان کرد: اهمیت گردشگری خوراک تا آنجا اهمیت دارد که غذا نقش مهمی در انتخاب مقصدهای گردشگری دارد،  شرایط اقلیمی، محیطی، فرهنگی و تاریخی یک منطقه در اهمیت ایجاد یک مقصد گردشگری خوراک نقش به سزایی دارد. آخوندی خاطرنشان کرد: اهمیت گردشگری خوراک تا آنجا اهمیت دارد که غذا نقش مهمی در انتخاب مقصدهای گردشگری دارد،  شرایط اقلیمی، محیطی، فرهنگی و تاریخی یک منطقه در اهمیت ایجاد یک مقصد گردشگری خوراک نقش به سزایی دارد.به گفته مدیرکل میراث فرهنگی یزد، همچنین این نوع گردشگری در کنار مباحث مربوط به گردشگری فرهنگی قرار می‌گیرد تا جایی که حتی برخی خوراکی‌های محلی تبدیل به میراث انسانی و فرهنگی یک منطقه می‌شود. به گفته مدیرکل میراث فرهنگی یزد، همچنین این نوع گردشگری در کنار مباحث مربوط به گردشگری فرهنگی قرار می‌گیرد تا جایی که حتی برخی خوراکی‌های محلی تبدیل به میراث انسانی و فرهنگی یک منطقه می‌شود.وی تاکید کرد: مصرف غذا و خوراکی ها  در سفر هر گردشگر، یک سوم هزینه مجموع سفر او را شامل می‌شود و از این رو باید به آن به عنوان بخش درآمد زای گردشگری نگاه ویژه‌ داشته باشیم. وی تاکید کرد: مصرف غذا و خوراکی ها  در سفر هر گردشگر، یک سوم هزینه مجموع سفر او را شامل می‌شود و از این رو باید به آن به عنوان بخش درآمد زای گردشگری نگاه ویژه‌ داشته باشیم.آخوندی تصریح کرد: گردشگری خوراک می‌تواند ظرفیت بالایی در توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی منطقه داشته باشد که استان به خصوص شهر اردکان از این قاعده مستثنی نیست. آخوندی تصریح کرد: گردشگری خوراک می‌تواند ظرفیت بالایی در توسعه پایدار اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی منطقه داشته باشد که استان به خصوص شهر اردکان از این قاعده مستثنی نیست.مدیرکل میراث فرهنگی یزد عنوان کرد: در گذشته اینگونه تصور می‌شد که یزد تنوع بالای غذایی ندارد و نمی‌تواند گردشگری تخصصی خوراک را داشته باشد اما سوغاتی‌ها، شیرینی‌ها، انواع آش‌ها، دسرها و خوراک‌های بومی با تنوع بسیار زیاد و مختص هر منطقه و شهرستان نشان داد که یزد می‌تواند در این حوزه جایگاه بسیار بالایی داشته باشد. مدیرکل میراث فرهنگی یزد عنوان کرد: در گذشته اینگونه تصور می‌شد که یزد تنوع بالای غذایی ندارد و نمی‌تواند گردشگری تخصصی خوراک را داشته باشد اما سوغاتی‌ها، شیرینی‌ها، انواع آش‌ها، دسرها و خوراک‌های بومی با تنوع بسیار زیاد و مختص هر منطقه و شهرستان نشان داد که یزد می‌تواند در این حوزه جایگاه بسیار بالایی داشته باشد.وی ادامه داد: یکی از جالب ترین مسایلی  که در مورد خوراک یزد وجود دارد فرهنگ و سنت طبخ برخی از این خوراک یا روایت و داستان‌های مربوط به آنهاست که منجر شد جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. وی ادامه داد: یکی از جالب ترین مسایلی  که در مورد خوراک یزد وجود دارد فرهنگ و سنت طبخ برخی از این خوراک یا روایت و داستان‌های مربوط به آنهاست که منجر شد جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.آخوندی اضافه کرد: بسیاری از خوراکی‌های یزد تحت عنوان میراث ناملموس به ثبت رسید، همین مساله منجر شد تا امروز این ظرفیت‌ ها به کمک توسعه گردشگری بیاید. آخوندی اضافه کرد: بسیاری از خوراکی‌های یزد تحت عنوان میراث ناملموس به ثبت رسید، همین مساله منجر شد تا امروز این ظرفیت‌ ها به کمک توسعه گردشگری بیاید.وی گفت: هر چند غذاهای بومی جزو فرهنگ ماست اما می‌بینیم که کمتر در برنامه رستوران ها و کافه های بافت‌های تاریخی وجود دارد و بیشتر از آن که شاهد پخت غذاهای بومی و توسعه و ترویج آنها و معرفی آن باشیم، شاهد غذاهای فست فود هستیم که می‌طلبد به طور ویژه به این مهم پرداخته شود. وی گفت: هر چند غذاهای بومی جزو فرهنگ ماست اما می‌بینیم که کمتر در برنامه رستوران ها و کافه های بافت‌های تاریخی وجود دارد و بیشتر از آن که شاهد پخت غذاهای بومی و توسعه و ترویج آنها و معرفی آن باشیم، شاهد غذاهای فست فود هستیم که می‌طلبد به طور ویژه به این مهم پرداخته شود.همچنین شهردار اردکان از تلاش شهرداری برای کمک به چنین حرکت‌هایی  خبرداد و گفت: در چنین جشنواره‌هایی بحث برند و بازاریابی دنبال می شود، امیدواریم با توجه به شرایط متغییری که در این حوزه وجود دارد، موفق تر عمل کنیم. همچنین شهردار اردکان از تلاش شهرداری برای کمک به چنین حرکت‌هایی  خبرداد و گفت: در چنین جشنواره‌هایی بحث برند و بازاریابی دنبال می شود، امیدواریم با توجه به شرایط متغییری که در این حوزه وجود دارد، موفق تر عمل کنیم.احمد رضا متالهی اردکانی با بیان این که در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در اردکان از این حوزه ارتزاق می‌کنند، گفت: مردم اردکان امروز میراثی ارزشمند را در اختیار دارند که باید از آن حفاظت و از این هویت و ارزش دفاع کنند احمد رضا متالهی اردکانی با بیان این که در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر در اردکان از این حوزه ارتزاق می‌کنند، گفت: مردم اردکان امروز میراثی ارزشمند را در اختیار دارند که باید از آن حفاظت و از این هویت و ارزش دفاع کنندمحمدعلی بهجتی اردکانی دبیر برگزاری جشنواره فرآورده‌های کنجدی گفت: این اقدام به همت جمعی از فعالان گردشگری و همراهی مجموعه دستگاه‌ های شهرستان برپا شد. محمدعلی بهجتی اردکانی دبیر برگزاری جشنواره فرآورده‌های کنجدی گفت: این اقدام به همت جمعی از فعالان گردشگری و همراهی مجموعه دستگاه‌ های شهرستان برپا شد.وی افزود: تنوع محصول کنجدی اردکان به عنوان یکی از شیرینی ها برند استان یزد شهرت دارد و برندسازی و معرفی محصول کنجدی از مهمترین اهداف برگزاری آن است. وی افزود: تنوع محصول کنجدی اردکان به عنوان یکی از شیرینی ها برند استان یزد شهرت دارد و برندسازی و معرفی محصول کنجدی از مهمترین اهداف برگزاری آن است.به گفته وی نمایشگاه محصول، ماشین‌آلات و صنایع وابسته به فرآورده‌های کنجدی نیز برگزار می‌شود و بازدیدکنندگان در این جشنواره با نحوه تولید، ارزش غذایی، فرآورده‌های جانبی، بازاریابی و برندسازی فرآورده‌ها آشنا می‌شوند. به گفته وی نمایشگاه محصول، ماشین‌آلات و صنایع وابسته به فرآورده‌های کنجدی نیز برگزار می‌شود و بازدیدکنندگان در این جشنواره با نحوه تولید، ارزش غذایی، فرآورده‌های جانبی، بازاریابی و برندسازی فرآورده‌ها آشنا می‌شوند.به گفته بهجتی علاوه بر برپایی غرفه‌های عرضه و فروش فرآورده‌های کنجدی، طی این چهار روز، برنامه‌های شاد و متنوع، تورهای گردشگری در شهرستان و بافت قدیم اردکان نیز برگزار می‌شود. به گفته بهجتی علاوه بر برپایی غرفه‌های عرضه و فروش فرآورده‌های کنجدی، طی این چهار روز، برنامه‌های شاد و متنوع، تورهای گردشگری در شهرستان و بافت قدیم اردکان نیز برگزار می‌شود.وی ادامه داد: برگزاری نشست های تخصصی در محل دانشگاه پیام نور، با حضور متخصصان ، مسئولان و کارشناسان در سه محور (صنفی، تغذیه و امور اجرایی حلوا ارده سازی) از دیگر برنامه‌هاست. وی ادامه داد: برگزاری نشست های تخصصی در محل دانشگاه پیام نور، با حضور متخصصان ، مسئولان و کارشناسان در سه محور (صنفی، تغذیه و امور اجرایی حلوا ارده سازی) از دیگر برنامه‌هاست.همزمان با آغاز جشنواره محصول کنجدی، در محل حسینیه کوشک نو نمایشگاه عرضه فرآورده ها کنجدی و در حسینیه چرخاب نیز پخت محصول  کنجدی و معرفی شش خوراکی مرتبط با این فرآورده‌ها که پرونده آنها برای ثبت ملی مستندسازی شد، انجام شد. همزمان با آغاز جشنواره محصول کنجدی، در محل حسینیه کوشک نو نمایشگاه عرضه فرآورده ها کنجدی و در حسینیه چرخاب نیز پخت محصول  کنجدی و معرفی شش خوراکی مرتبط با این فرآورده‌ها که پرونده آنها برای ثبت ملی مستندسازی شد، انجام شد.مرکز شهرستان ۱۳۵ هزار نفری اردکان که در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است. مرکز شهرستان ۱۳۵ هزار نفری اردکان که در ۶۰ کیلومتری شمال غربی شهر یزد قرار دارد متشکل از شهرهای عقدا، خرانق، احمدآباد و اردکان است.
منبع: ایرنا
شناسه خبر: 110526

مهمترین اخبار یزد: