ایسنا/یزد طراحی زیلو بنا بر نظر خبرگان زیلوبافی و طبق مطالعات شناختی صورت گرفته در هنرصنعت زیلو، حلقهی مفقوده در زنجیره ارزش زیلو محسوب میشود.
زیلو از جمله فرشهای کهن ایرانی و دستبافتهای هنری و زیباست که نه تنها دستاورد تلاشهای تاریخی مردم در زمینه هنر بافندگی، طراحی، رنگرزی و سایر بخشها دارای ارزش است، بلکه نشانههایی از بومشناسی و توجه دقیق به هماهنگی عناصر مادی و معنوی زندگی در آن دیده میشود و به سبب همین ویژگیهاست که مصرف زیلو قرنهاست در خانههای مردم، اماکن و مراکز همگانی پایدار مانده است.
ویژگیهای کمنظیر زیلو در سازگاری با زندگی ایرانیان چنان است که میتوان گفت هیچ زیرانداز دیگری شایستگی جانشینی آن را ندارد ولی با توجه به تغییرات در سبک زندگی و خواسته مصرفکنندگان، برای افزایش ارزش افزوده در زنجیره ارزش زیلو باید توجه خاص و ویژهای به مبحث طراحی در زیلو کرد.
با توجه به اشتغال تعدادی از متقاضیان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در رسته زیلوبافی، جهت توسعه بازار و بهبود ارزش افزوده در زنجیره ارزش زیلو، خوشه زیلو با همکاری دبیرخانه طرح توسعه مشاغل خانگی در استان یزد اقدام به برگزاری دوره طراحی برای هنرمندان و علاقهمندان این هنرصنعت کرد.
اصول طراحی زیلو، هم نشینی رنگها در زیلو، نقوش زیلو و سلایق بازار زیلو از جمله سرفصلهای این دورهی شش ساعته بود که با حضور استاد مظفری از اساتید برجسته نساجی و زیلو روز پنجشنبه ۲۱ بهمن ماه در محل مسجد جامع یزد برگزار شد.
یادآور می شود؛ طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استان یزد به همت جهاددانشگاهی استان یزد و همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در حال برگزاری است.
انتهای پیام
شناسه خبر: 68670