مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال به صورت قراردادی به کشت کینوا اختصاص یافته است.
جواد پور مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: زمانهایی که تقریبا کمترین تنش آبی را در اواخر تابستان و شروع فصل پاییز داریم کشت کینوا انجام میشود.
سازمان جهاد کشاورزیاو با بیان اینکه کینوا گیاه صنعتی است که در صنایع غذایی مصرف دارد، افزود: ۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان امسال به صورت قراردادی به کشت کینوا اختصاص یافته است بعنوان تولید بذر در مرکز کشور در آینده خواهیم بود.
کینوا گیاه صنعتیجواد پور اظهارداشت: برای محصولات غذایی که صنایع اش را در استان مستقر کردیم و تولیدات خودمان را با تولید قراردادی کشت و خرید از کشاورزان پشتیبانی خواهیم کرد.
مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: کسانی که در اواخر فصلی که گندم را برداشت میکنند یا اواخر فصلی که محصولات سیفی رسیده و آب و زمین دارند حتما به کشت کینوا اختصاص دهند و در این فاصله عملکرد خوبی را داشته باشند.
جواد پور تصریح کرد: از مهمترین مزیتهای کینوا این است که گلوتن ندارد و کسانی که به آرد گندم حساسیت دارند میتوانند از آن استفاده کنند همچنین کم آبخواه است و دوره کشت آن بسیار کوتاه است و در ۶۰ روز کشت و برداشت و روانه بازار میشود.
وی با بیان اینکه عملکرد این گیاه ۲ ونیم تا ۳ تن در هکتار است افزود: درحال حاضر به طور متوسط ۷۰۰ کیلو تا یک تن متوسط عملکرد این گیاه در مزارع استان است و در شهرستان میبد هم که ۳ ونیم هکتار برای کشت کینوا برنامه ریزی شده بود ۸۰۰ متر از ارقام مختلف درحال حاضر کشت شده است تا ببینیم کدام ارقام برای سال آینده رقم مناسب تری است.
جوادپور تاریخ کشت کینوا را مهم خواند و گفت: چهار رقم از کینوا در استان کشت شده است و باید زمانی کشت شود که دچار سرمازدگی یا گرما نشود.
عضو هیئت علمی مرکز ملی تحقیقات شوری از کینوا بعنوان گیاه مقاوم به تنش خشکی و شوری یاد کرد و گفت: به همین خاطر کینوا در الگوی کاشت ما قرار گرفته است به دلیل ارزش غذایی بالا و درصد اسیدهای آمینه مورد نیاز و پروتئین و تامین عناصر مقوی و فیبر و غذای بدون گیلوتن میتواند وارد سبد غذایی شود و به صورت حبوبات و غلات مخلوط با برنج به ویژه در سبد غذای یزدیها که دیابت دارند استفاده شود.
صالحی افزود: همچنین کینوا به صورت نان و آرد در صنایع بیسکویت استفاده میشود و در واقع جیره طیور هم میتواند رقم علوفه کینوا تامین کننده نیاز دام و طیور که کاه و کلش آن غنی از پروتئین است مورد استفاده قرارگیرد.
او با اشاره به معرفی ارقام کینوا گفت: رقم رحمت دارای دانههای سیاه درشت و رقم صدوق با هدف افزایش تحمل تنش به شوری به کشاورزان در فلات مرکزی و جنوب کشور و مصرف رقم قرمز آن هم درصنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرجهاد کشاورزی شهرستان میبد هم گفت: درشهرستان میبد با توجه به جریان تنشهای شوری و خشکی و درجه حرارت بالا محصولات کشاروزی، کشت کینوا را در روستای فیض آباد از توابع بخش مرکزی اجرا کردیم.
مسروری با بیان اینکه خوشبختانه عملکرد قابل توجه کینوا حدود ۳ تن در هکتار در شهرستان میبد است افزود: این گیاه نسبت به تنشهای شوری و خشکی مقاوم است و دغدغه ما دراستان تغییر الگوی کشت گیاهان کم آبخواه و مقاوم در تشن هاست است و انتظار درایم کشاورزان سطح قابل توجهی از مزارع خود را به کشت کینوا اختصاص دهند.
مسروری وجود انواع ویتامین ها، پروتئین و ارزش غذایی بالا و بازار پسندی را از مزیتهای کینوا برشمرد و گفت: کسانی که رژیم غذایی دارند و به گلوتن حساسیت دارند میتوانند از کینوا که حاوی آنتی اکسیدان بالاست بعنوان محصول ضد سرطان مصرف کنند.
کینوا یا خاویار گیاهی بومی امریکای جنوبی شبه غلهای است که به سبب ارزش غذایی فراسود از سال ۲۰۱۳ به کشاورزان معرفی و در سبد غذایی خانوادهها قرار و به دنیا معرفی شده است.
باشگاه خبرنگاران جوانیزدیزد
شناسه خبر: 839570