یزد پورتال
24 تیر 1402 - 10:07

تکمیل مخازن و رینگ شهری آب یزد3 هزار میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد

مدیرعامل آبفای یزد با بیان این‌که اجرای رینگ شهری به طول 160 کیلومتر را از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار آبفای استان برای تأمین آب پایدار و مقابله با افت فشار دانست و گفت: سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل مخازن و رینگ شهری آبرسانی در استان یزد نیاز است.

به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، جلال علمدار پیش از ظهر امروز در نشست خبری «آقای مدیر حرف بزن» با بیان این‌که علی‌رغم مشکلات جدی حوزه آبی، تاکنون هیچ مورد قطعی آب در یزد نداشتیم، اظهار کرد: با تمام ظرفیت سعی می‌کنیم تا پایان شهریور قطعی آب نداشته باشیم.

وی افت فشار آب در برخی مناطق شهر یزد را یکی از دغدغه‌های جدی آبفا دانست و افزود: این چالش با تکمیل طرح رینگ شهری و ساخت مخازن ذخیره آب برطرف می‌شود.

مدیرعامل آبفای استان یزد گفت: اجرای رینگ شهری به طول ۱۶۰ کیلومتر از جمله اقدامات انجام شده و در دستور کار آبفا برای تأمین آب پایدار و مقابله با افت فشار در تمام مناطق شهر یزد است.

علمدار با بیان این‌که در حال حاضر ۱۱۰ هزار مکعب مخزن ذخیره آب در سطح شهر یزد داریم، تصریح کرد: قرار است با ساخت مخازن جدید ۱۷۰ هزار مترمکعب به ظرفیت نگهداری آب در شهر یزد اضافه شود.

وی خاطرنشان کرد: ساخت مخازن آب تاکنون ۵۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و که امیدواریم بتوانیم این مهم را طی سه سال آینده به بهره‌برداری برسانیم.

مدیرعامل آبفای یزد فرسودگی شبکه آبرسانی از دیگر چالش‌های جدی حوزه مدیریت مصرف آب در استان یزد دانست و بیان کرد: این مهم را با برنامه ریزی جدی و مستمر برطرف خواهیم کرد.

علمدار افزایش تاب‌آوری استان در حوزه آبی و تأمین آب پایدار از جمله دستاوردهای آبفای یزد در ساخت مخازن جدید و تکمیل رینگ شهری عنوان کرد و گفت: سه هزار میلیارد تومان هزینه برای تکمیل مخازن و رینگ شهری آبرسانی نیاز است و تاکنون هزار میلیارد ریال هزینه شده است.

وی خاطرنشان کرد: شرکت آبفا توزیع کننده آب شرب است و مسئولیت تأمین آب پایدار وظیفه آب منطقه‌ای است که باید با مشارکت بین دستگاهی و بخشی انجام شود.

مدیرعامل آبفای استان یزد با بیان این‌که از یکم فروردین ۱۴۰۱ تاکنون ۲۴۱ مجوز توزیع آب برای مناطق روستایی، از آب منطقه‌ای اخذ شده و فرآیند اجرایی آن توسط آبفای استان در روستاها انجام شده است، گفت: صرفه جویی توسط شهروندان شهری و روستایی مهمترین عامل مقابله با تنش آّبی است.

علمدار وضعیت کنونی مخازن استان یزد را قابل قبول دانست و بیان کرد: ما در استان یزد یک هزارو ۱۱۷ روستا داریم که از این تعداد ۶۵۰ روستا تحت پوشش شبکه آبرسانی هستند و ۳۲۰ روستا به شیوه سیار آبرسانی می‌شوند.

وی با بیان این‌که روستاهایی که آبرسانی سیار نمی‌شوند و تحت پوشش شبکه آبرسانی آبفا نیستند، با استفاده از قنات‌های موجود آبرسانی می‌شوند، خاطرنشان کرد: جهاد آبرسانی توسط سپاه از دیگر اقدمات موثر و در دستور کار استان برای تأمین آب پایدار است.

مدیرعامل آبفای یزد در بخش دیگری از سخنان خود در مورد طرح فاضلاب شهری گفت: این طرح تاکنون در بازه زمانی ۲۵ ساله فقط ۳۵ درصد پیشرفت داشته است و اتمام آن به حدود ۱۲ هزار میلیارد اعتبار برای ۱۵۰۰ کیلومتر طرح فاضلاب شهری نیاز دارد که در صورت تأمین اعتبار طی چهار سال به اتمام خواهد رسید.

علمدار با بیان این‌که ۶۰ حلقه چاه در شهر یزد وجود دارد که ۱۳۰۰ لیتر آب دارند، خاطرنشان کرد: ایجاد فاضلاب شهری برای مقابله با هرگونه آلودگی منابع زیرزمینی از جمله اولویت‌های اجرایی حوزه مدیریت آبی استان یزد است.

پایان پیام/الف

منبع: فارس
شناسه خبر: 1359751

مهمترین اخبار یزد: