مدیر روابط بین الملل پارک علم و فناوری یزد گفت: مناطق ویژه نوآوری، جغرافیای جدیدی را در جهان ترسیم کرده است.
قویدل گفت: اتصال جغرافیای سیاسی و جغرافیای علمی و فناوری در نقطهای بدون مرز به نام دیپلماسی فناوری تجلی مییابد.
علمی و فناوریاو می گوید: شرکتهای چند ملیتی، دانشگاههای بین المللی، فناوریهای تولید شده در پارکهای بین المللی و شبکههای علمی و فناوری در سراسر جهان نشان از برداشته شدن مرزها و بین المللی شدن فعالیتهای نوین دانش و فناوری دارند.
دانشگاههای بین المللیبه گفته او علم و فناوری میتواند به عنوان ابزار قدرت و ثروت در دنیای جدید مطرح باشد این ابزار کشور را از انزوا خارج کرده است.
قویدل گفت: علم و فناوری به تقویت چهره جهانی و تامین امنیت ملی نیز کمک کرده است.
او می گوید: تعامل با سازمانهای بین المللی، ایجاد و عضویت در شبکههای علمی و فناوری، پیوستن به کلوپهای فناوریهای نو، بورسهای مختلف علم و فناوری مصادیقی هستند که ارتباطات بین المللی را در این حوزه تقویت میکنند.
قویدل گفت: کشورهای پیشرفته نیز به همین دلیل در رقابتی تنگاتنگ میکوشند که موازنه علمی_ فناوری را همراه با موازنه تجاری در معاملات با دیگر کشورها لحاظ کنند، به گونهای که پیشرفت در این تعاملات یکی از مصادیق استقلال کشورها محسوب میشود.
او میگوید: امروزه علم و فناوری به عنوان حوزه نوینی که قابلیت تامین منافع ملی کشورها را در عرصه بین المللی دارد، مطرح میشود.
او گفت: میتوان از همکاریهای علمی به عنوان شروعی برای مذاکرات و ترمیم روابط سیاسی نیز استفاده کرد.
به گفت قویدل سیاستهای صحیح کشورها نیز میتواند بر رشد علم و فناوری تاثیرگذار باشد.
او گفت: انتخاب چهارچوب مشخص، نقشه راه، سند جامع و استفاده از مولفه علم و فناوری در تفاهم نامههای بین کشورها و رصد آنها از جمله کارهایی است که دستگاه دیپلماسی کشور برای کمک به توسعه علم و فناوری انجام میدهد.
باشگاه خبرنگاران جوانیزدیزد
شناسه خبر: 723910