یزد- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد گفت: اهمیت رسانه در عصر حاضر بر کسی پوشیده نیست و در جریان جهاد تبیین این بخش در خط مقدم هستند، اما در این جنگ و جهاد با دست خالی نمی توان توقع زیادی از رسانه ها داشت.
به گزارش ایرنا، احسان عابدی، روز پنجشنبه در دیدار با اعضای انجمن صنفی مدیران پایگاه های خبری و سرپرستان خبرگزاری های استان یزد، افزود: در مورد شعار سال نیز آن گونه که باید رسانه ها دیده نمی شوند و در زمینه توسعه دانش بنیان که حتی برخی مسوولان نیز از فعالیت های این بخش آگاهی و شناخت کافی ندارند، باید از ظرفیت های رسانه ها کمک گرفت. وی با تاکید بر امیدآفرینی رسانه ها در فضای فرهنگی و اجتماعی جامعه گفت: هم اکنون به هر دلیلی از سوی رسانه های مخالف نظام و برخی شبکه های اجتماعی داخلی، فضای ناامیدی تبلیغ می شود و این مسئله رسالت فعالان رسانه را در تقویت امید در جامعه سنگین کرده است. وی ادامه داد: کشور مورد هجمه رسانه های دشمنان قرار دارد و از هر کاهی، کوهی را در رسانه ها می سازند و حتی برای زندگی در ایران نیز به صورت هدفمند تولید خبر می کنند که همه این مطالب با هدف ناامید کردن مردم است . عابدی گفت: با گسترش فضای مجازی و رشد قارچ گونه و فزاینده ای برخی شبکه های اجتماعی، بخشی از افکار عمومی جامعه به سمت رسانه های غیررسمی هدایت شده است زیرا این رسانه ها محدودیت های رسانه های رسمی را ندارند و از سویی دیگر برخی عملکردهای رسانه های رسمی نیز به این موضوع دامن زده است که می توان با تولید محتوا در این زمینه حرکت های اثرگذار کرد. مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد با تاکید بر حفظ حرمت رسانه توسط فعالان این حوزه یادآور شد: باید تشکل هایی همچون انجمن صنفی و خانه مطبوعات نسبت به ساماندهی و برنامه ریزی برای هر چه بهترشدن فعالیت رسانه ای استان با مشارکت استانداری و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی اقدام کنند و همچنین برای ورود به حرفع خبرنگاری باید حداقل هایی تعیین شود تا هر کسی به راحتی وارد این عرصه نشود.
مدیر اجرایی انجمن صنفی مدیران پایگاه های خبری و سرپرستان خبرگزاری های استان یزد نیز در این نشست گفت: در سال های گذشته اقدامات عملی موثری در زمینه ساماندهی خبرنگاران صورت نگرفته و برخی سرپرستان روزنامه های کشوریبدون دریافت مجوز قانونی جداگانه از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سایت راه اندازی کرده اند. مسعود میرجلیلی ادامه داد: از برخی پایگاه ها خبری فاقد مجوز در نشست های خبری برخی از شهرستان ها دعوت به عمل می آید که کار غیرقانونی است و همه پایگاه های خبری باید برای فعالیت از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز دریافت کنند و اطلاعات آنان در سامانه جامع رسانه ها وجود داشته باشد وی ادامه داد: کسانی که حرفه اصلی آنها رسانه و همچنین دارای بیمه آزاد هستند در طی سال های گذشته بویژه ایام کرونا با سختی های زیادی مواجه شدند و حمایتی از آنها صورت نگرفت، هر چند در برخی موارد با کمک روابط عمومی استانداری و برخی دیگر از ارگان ها و تشکل ها، حمایت هایی از این بخش صورت گرفته است. علیرضا عسکری اشکذری، مدیر مسوول پایگاه خبری اشکذر نیوز و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی نیز در این نشست گفت: خبرنگاری به عنوان یک حرفه و تخصص شناخته نمی شود و هنگامی که یک خبرنگار دغدغه معیشت و درآمد داشته باشد، نمی تواند نسبت به انعکاس مشکلات آنگونه که باید اقدام کند و هم اکنون سره از ناسره در این عرصه شناخته نمی شود ، اما می توان با استفاده از ظرفیت های اداری و همچنین صنایع نسبت به رفع مشکلات این قشر اقدام کرد. حمید سعیدی، مدیرمسوول پایگاه خبری یزد رسا و عضو انجمن صنفی نیز در این نشست گفت: باید نگاه جامعی به رسانه ها صورت گیرد و از جبهه رسانه ای تراز انقلاب تا موارد کوچک در آن دیده شود، یکی از مشکلات رسانه های یزد این است که همگرایی ندارند و در استان نیز هیچ برنامه مدونی برای رسانه ها وجود ندارد. سیدضیا میررحیمی سرپرست خبرگزاری شبستان و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی نیز گفت: در استان خبرگزاری ها و خبرنگاران بسیبار خوبی حضور دارند اما هنگام سفر مقامات کشوری به استان از خبرنگاران مرکز استفاده شود و همچنین در زمینه فعالیت در ادارات نیز همواره عده ای خاص حضور دارند و باید در این رابطه تصمیم عاجلی گرفته شود و برای همه برنامه ها نیز پیوست رسانه ای دیده شود. اعظم السادات میرجلیلی سرپرست خبرگزاری ایکنا و عضو هیئت مدیره انجمن صنفی نیز گفت: در برخی از جلسات که با حضور مسئولان کشوری برگزار می شود از بخش قابل توجهی از رسانه ها به خصوص خبرگزاری ها دعوت نمی شود و توجهی در این زمینه صورت نمی گیرد که امیدواریم این روند اصلاح شود .
گفتنی است در این نشست از طرف انجمن صنفی یک جلد کتاب فرهنگ نامه شهدای استان یزد به احسان عابدی مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اهدا شد.
شناسه خبر: 209398