رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بافق گفت: ورد به فصل سرد زمستان، بهانهای شد که خانوادههای بافقی آیین سنتی پخت سیب زمینی با کلوخ را دوباره زنده کنند.
به گزارش خبرگزاری فارس از یزد، لیلی رنجبر، عصر امروز در حاشیه برگزاری دومین شب از مراسم سنتی سیب زمینی «کلوخو» در جمع خبرنگاران حاضر شد و در این باره اظهار کرد: کلوخو از رسوم قدیمی بافقیها است که در گذشته اغلب کشاورزان در مزارع خود برای دورهمی و شکرگزاری این سنت را اجرا میکردند.
وی «کلوخو» را آئینی سنتی در شهرستان بافق دانست و افزود: سالها است که این آئین سنتی کمتر اجرا میشود، اما امسال همزمان با شب اول چله زمستان به همت مردم بافق اجرا و در حال احیاست.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری بافق گفت: در قدیم کشاورزان و شهروندان بافقی پایان برداشت هر محصول این کار را انجام میدادند و کلوخها را به صورت کورهای کوچک در مقیاس قطر ۵۰ سانتی متر و ارتفاع ۳۰ تا ۴، ۰ سانتیمتری میساختند.
رنجبر با بیان اینکه مردم در کلوخو پزی زیر کورهها را آتش روشن میکنند و پس از داغ شدن کلوخها، آتش را بیرون میکشند و سیب زمینیها را به داخل کوره میریزند، تصریح کرد: در مدتی که سیب زمینیها در حال پختن هستند، حدود ۳۰ تا ۵۰ دقیقه، فرصتی فراهم میشود که مردم در کنار هم باشند و با یکدیگر پیرامون مسائل مختلف صحبت کنند.
پایان پیام/م