یزد- نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس گفت: علوم پزشکی اکنون بر مبحث درمان تاکید دارد در حالی که باید مباحث بهداشتی را نیز به شکل ویژه مدنظر قرار دهد.
به گزارش خبرنگار مهر، محمدصالح جوکار، ظهر دوشنبه در جمع اعضای هیئت ورزشهای همگانی شهرستان اشکذر با بیان اینکه مسیر توسعه استان جامع نبوده است، اظهار داشت: در سالهای گذشته هدف، ایجاد سرمایه گذاری، اشتغال و تولید بوده که این هدف خوبی است اما در کنار آن باید رعایت مسائل زیست محیطی، سلامت انسانها و ... می شد که متاسفانه در گذشته در این زمینه برنامه ریزی شاهد نبودیم.
وی با تاکید بر اینکه گفتار و عملمان باید منطبق باشد، عنوان کرد: مردم نسبت مسیر اشتباه توسعه که مشکلات عدیده ای برایشان ایجاد کرده، اعتراضاتی دارند ولی باز هم این مسیر ادامه دارد، هر چند خوب سخن می گوییم میزنیم ولی بد عمل می کنیم که باید اصلاح شود و گفتار و با عملان باید منطبق بر یکدیگر باشد.
جوکار گفت: اگر با آلایندگی موافق نیستیم و شعار می دهیم، در عمل هم باید اینگونه باشیم و نباید به واحدهایی مجوز بدهیم که برای سلامت مردم مشکل ایجاد می کنند. این نکته اول کار است و تا پایه و اساس درست نشود، هر اقدام روبنایی شود آثار مثبت آن را نخواهیم دید.
نماینده مردم یزد و اشکذر در مجلس با اشاره به اینکه سبک زندگی و تغذیه مردم نسبت به گذشته تغییر کرده که این سبک درست نیست، افزود: اگر بخواهیم این موارد را اصلاح کنیم نیاز به برنامه داریم، دانشگاه علوم پزشکی مختص درمان نیست و باید بحث بهداشت را سرلوحه کار خود قرار دهد.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس عنوان کرد: ما همیشه تمرکزمان نسبت به درمان بوده تا بهداشت و تا این ترازبندی انجام نشود، دچار مشکلات خواهیم بود.
وی افزود: برخی از بیماریها در استان وجود دارد که جامعه درگیر آن زیاد است، نمونه آن دیابت است. یکی از عوامل دیابت کم تحرکی است که باید دید دانشگاه علوم پزشکی با اداره کل ورزش و جوانان استان چه اقداماتی در این زمینه انجام دادهاند؛ اگر پیشرفتی نمی بینیم به این دلیل بوده که نگاه، توسعه حوزه بیمارستانی و تختهای بیمارستانی داشتیم که در حوزه درمان است. اگر ابتدای کار روی پیشگیری و بهداشت تمرکز می کردیم هزینه های درمان به شدت کاهش پیدا می کرد.
جوکار در ادامه راه اندازی صندوق مسئولیت های اجتماعی در شهرستان اشکذر را الزامی دانست و گفت: با تشکیل جلسه ای از واحدها، شرکتها و مدیران کارخانهجات باید نظام مسائل شهرستان را مشخص و اولویت بندی و این مسائل را به صورت کامل برای مردم شفاف سازی کنیم تا ابهامی بوجود نیاید. کسی که مسئولیت اجتماعی انجام می دهد باید بداند در کجا هزینه می شود که اعتمادسازی خوبی در این زمینه خواهد بود.
رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با بیان اینکه برگزاری ورزش همگانی در فاصله مدت زمانی طولانی اصلا تاثیری در کاهش بیماری های مردم ندارد، اظهار داشت: باید به شکلی برنامه ریزی کنیم که هر فرد یک شناسنامه سلامت برای خود داشته باشد و پیگیر سلامتش شود و با برگزاری این همایشها در فرصت زمانی کوتاه نسبت به هم بتوانیم نسبت به کاهش بیماریهای مردم اقدام کنیم.